Обстріл Малокатеринівки на Запоріжжі: Іван Федоров розповів про стан постраждалих дітей

Унаслідок обстрілу кафе в селищі Малокатеринівка на Запоріжжі загинув 14-річний хлопець. Десять осіб було травмовано — 9 дітей та 1 дівчина 18 років. Який стан дітей наразі?

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

На сьогодні четверо дітей залишаються в лікарні: двоє з них у тяжкому стані, а ще двоє – у стабільному.

Проте є надія, що найближчими днями діти, яких стабілізовано, зможуть повернутися додому.

«Велика подяка лікарям, які роблять усе можливе, щоб допомогти дітям якнайшвидше повернутися до нормального життя, незважаючи на жахливі обставини, які створює ворог на території Запорізької області», — наголосив Іван Федоров.

Нагадаємо, 21 серпня близько 17:40 ворог атакував артилерійським снарядом дитяче кафе. Воно знаходилося в центрі селища Малокатеринівка Кушугумської громади Запорізької області. Поряд – стадіон, де за 15 хвилин мало розпочатися тренування з футболу.

Місцеві, які проживають недалеко, почули вибух. Вийшли з домівок, побачили пожежу та кинулись допомагати пораненим. Одразу на місце трагедії прибув поліцейський офіцер Кушугумської громади, який у цей час патрулював центральну вулицю Малокатеринівки. Він взяв аптечку та почав надавати домедичну допомогу пораненим дітям.

Карети екстреної швидкої допомоги приїхали за лічені хвилини. Хлопчика 14 років з найбільш важкими пораненнями одразу забрали до лікарні. Під час реанімаційних дій він помер.

Читайте також: День жалоби: росіяни вбили хлопця, ще 6 дітей отримали поранення

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

Share this post

нет
scroll to top