Після дорікань Зеленського. Єрмак розповів, як Моді погодився їхати в Україну

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді погодився приїхати до України після того, як Російська Федерація завдала удару по дитячій лікарні «Охматдит» у місті Києві 8 липня.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника Офісу президента України Андрія Єрмака в ефірі телемарафону.

Що передувало
У понеділок, 8 липня, Росія завдала масового удару по Україні. Тоді було атаковано Київ, де під удар потрапила дитяча лікарня «Охматдит».
Терористична атака росіян на дитячу лікарню зазнали критики у світової спільноти. Однак у день обстрілу, 8 липня, Моді приїхав з візитом до Москви. Причиною його візиту було нібито якнайшвидше звільнення індійців з російської армії на переговорах з російським диктатором Володимиром Путіним.
На його візити до РФ бурхливо відреагував президент України Володимир Зеленський.
«Це величезне розчарування та нищівний удар по мирних зусиллях — бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається з найкривавішим злочинцем у світі в Москві в такий день», — написав Зеленський у Twitter.
Пояснення Єрмака
Як розповів керівник ОП, відразу після він провів телефонну розмову з радником з Нацбезпеки Індії.
«Я відверто та відкрито йому розповів, що відбулося, що це була спланована атака проти нашого «Охматдиту», що це теракт, а Росія — держава-агресор, і що Зеленський правильно зробив, що надіслав цей меседж», — розповів Єрмак.
За його словами, саме після цієї розмови, через 24 години Україна отримала повідомлення про те, що Моді визначився з датою візиту. Після того почалася командна робота для підготовки візиту.

Візит Моді до Києва
Сьогодні, 23 серпня, до Києва вперше за історію двосторонніх відносин приїхав прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді. Під час візиту у нього була запланована низка заходів, зокрема — зустріч з президентом України Володимир Зеленським. Під час зустрічі вони погодили чотири документи про співпрацю між країнами.
Хто такий Нарендра Моді та чому він втретє очолив уряд Індії — читайте у матеріалі РБК-Україна «Лідер найбільшої демократії світу. Що потрібно знати про прем’єра Індії Нарендру Моді».
Про те, чому прем’єр Індії приїхав до України та як це вплине на війну — у матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.

Share this post

нет
scroll to top