800 тисяч марок до Дня Незалежності: Укрпошта презентувала марку «Все буде UA!»

У День Державного Прапора України, сьогодні, 23 серпня,  Укрпошта офіційно ввела в обіг поштову марку «Все буде UA!», яку компанія присвятила 33-й річниці Незалежності України. Урочиста церемонія спецпогашення пройшла у географічному центрі країни – на Черкащині. Саме тут у 2021 році був встановлений унікальний артоб’єкт “Серце України”.

Символічно, що для презентації марки «Все буде UA!», виготовленої у формі мапи України,  Укрпошта обрала саме цей незвичайний арткомплекс, розміщений у самому серці країни. Адже на площі в колі розташовані пари крил, які символізують усі області України включно з Кримом. З прадавніх часів саме крила уособлюють перемогу та подолання перешкод, а гасло на марці «Все буде UA!» відображає пророцтво про наше майбутнє: ми витримаємо всі випробування, здобудемо перемогу і знову відбудуємо зруйновані ворогом міста й села.

У церемонії спецпогашення взяли участь генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський та працівники компанії, які представили різні міста та регіони країни – Херсон, Чернігів, Суми, Покровськ, Івано-Франківськ, Маріуполь та інші.

Художник нового поштового випуску «Все буде UA!» Нікіта Тітов, пояснив, які сенси закладав у зображення поштової марки:

“Війна виснажлива, війна – це непоправні втрати, війна забирає життя, надії та мрії. Але, втративши Надію, ми можемо втратити все. Ми не можемо опускати руки, ми не можемо здаватися — ні фізично, ні морально. Щодня необхідно шукати в собі сили та ресурс для подальшої боротьби, а головне – для підтримки тих, хто поруч, а особливо наших військових! Тільки разом, тільки не втрачаючи віри, ми можемо перемогти! І хай усе буде Україна!”.

Тираж марки – 800 000 примірників. Номінал марки – U (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів і поштових карток, еквівалент  – 15 грн. Кількість марок в аркуші – 8. Тираж конверта «Перший день» – 40 000 примірників, карток – 40 000 примірників, папки – 700 примірників.

23 серпня 2024 р., одночасно з введенням в обіг поштової марки, у всіх регіонах України відбулися спецпогашення штепелем першого дня «Все буде UA». Штемпелі АР Крим та міста Севастополя, де наразі неможливо організувати проведення спецпогашень, працюватимуть на київському головпоштамті. Штемпель Донецької області закріплено до міста Краматорськ, штемпель Луганської області прикріплено до міста Слов’янськ (Донецька область).

З того ж дня серпня продукцію випуску «Все буде UA!» можна придбати у відділеннях Укрпошти,  філателістичних крамницях, а також онлайн у Поштовому маркеті.

Сообщение 800 тисяч марок до Дня Незалежності: Укрпошта презентувала марку «Все буде UA!» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top