Україна та Індія під час візиту прем’єра Моді погодили чотири спільні документи

У присутності Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді, який перебуває з візитом у нашій країні, підписано чотири документи.

Україна та Індія погодили чотири спільні документи під час поїздки до Києва прем’єр-міністра Нарендри Моді.

Цей візит напередодні Дня незалежності є дуже символічним, оскільки це перша поїздка голови індійського уряду до незалежної України.

Президент Володимир Зеленський подякував Нарендрі Моді за 16 пакетів гуманітарної допомоги, які надала його країна.

Погоджені документи стосуються медичної сфери, аграрного напрямку, гуманітарної сфери і культури.

https://minagro.gov.ua/storage/app/sites/1/uploaded-files/whatsapp-image-2024-08-23-at-175328-2.jpeg

Підписана Угода між урядом України та урядом Республіки Індія про співпрацю в галузях сільського господарства та харчової промисловості. Мета документа – розширити взаємовигідне співробітництво, створити сприятливі умови для ринкових відносин та зміцнити національну продовольчу безпеку країн. Угоду підписали в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький і перший заступник міністра закордонних справ Індії Вікрам Місрі.

 

https://static.ukrinform.com/photos/2024_08/1724427447-211.jpeg

Підписано Програму культурного співробітництва між Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством культури уряду Республіки Індія на 2024–2028 рр. Підписання документа сприятиме налагодженню безпосередніх зв’язків між мистецькими колективами, окремими виконавцями й закладами культури та проведенню спільних культурно-мистецьких заходів. Програму підписали т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв і заступник міністра закордонних справ Індії Танмая Лал.

 

Також ішлося про торгівлю і військово-технічну співпрацю,повідомив Володимир Зеленський на спільному брифінгу.

Україна очікує, що Індія доєднається до спільного комюніке, створеного на базі першого Глобального саміту миру. Вчора відбулася перша зустріч у межах продовження саміту. Вона була присвячена енергетиці.

“Ми дуже зацікавлені, щоб всі країни світу доєдналися до вирішення всіх криз, які принесла війна”, – сказав він.

Далі будуть зустрічі з питань продовольчої безпеки, а також гуманітарна.

Моді зі свого боку сказав, що вшанував пам’ять загиблих унаслідок війни дітей.

“Сьогодні – історичний день для наших відносин із Україною. Завтра ваш день незалежності, це дуже важливий день, і від мого імені та людей Індії я молитимуся за мир в Україні і її процвітання”, – сказав індійський прем’єр.

Він також подякував Україні за допомогу громадянам, зокрема дітям із Індії, яких в Україні застало повномасштабне вторгнення.

Доповнено. Серед підписаних документів:

  • угода про співпрацю в галузях сільського господарства та харчової промисловості;
  • меморандум про взаєморозуміння щодо індійської гуманітарної грантової допомоги для реалізації високоефективних проєктів розвитку громад;
  • програма культурного співробітництва між Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством культури уряду Республіки Індія на 2024–2028 рр;
  • меморандум про взаєморозуміння між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Центральною організацією з контролю за стандартами лікарських засобів Міністерства здоров’я та сімейного добробуту уряду Індії.
  • Індія – країна, найбільшим постачальником зброї до якої була і залишається Росія. Допомога українцям від Індії обмежується гуманітарною сферою.
Джерела:
https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3898196-gumanitarni-vidnosini-agrarna-sfera-medicina-i-kultura-aki-dokumenti-pidpisali-pid-cas-vizitu-modi.html
/lb.ua/world/2024/08/23/631014_ukraina_indiya_pid_chas_vizitu.html

Сообщение Україна та Індія під час візиту прем’єра Моді погодили чотири спільні документи появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top