З 1 вересня в Україні  працюватиме новий посол Польщі

З 1 вересня в Україні працюватиме новий посол Польщі – колишній польський військовий і дипломат, експерт із безпекових питань Пьотр Лукасевич.

Про це повідомив речник МЗС Польщі Павел Вронський, передає Укрінформ із посиланням на FRM24.

https://diplomats.pl/wp-content/uploads/2017/02/piotr_lukasiewicz-526x526.jpg

diplomats.pl/member/lukasiewicz-piotr-coa

За словами речника польського зовнішньополітичного відомства, 1 вересня Лукасевич розпочне працювати послом РП в Україні.

За його словами, останніми днями декілька нових польських послів розпочали роботу в інших країнах. Зокрема, посол ЄС в Україні в 2012-2016 роках Ян Томбінський став послом Польщі в Німеччині.

Укрінформ у червні інформував, що 52-річний польський військовий і дипломат Лукасевич може стати послом Польщі в Україні.

Він має військову освіту й упродовж своєї кар’єри займався безпековими питаннями.

Зокрема, в 2004–2005 роках він перебував у місії в Іраку, в 2006 році був заступником військового аташе у Пакистані, а з 2007 по 2010 рік був військовим аташе Польщі в Афганістані.

Після звільнення з польської армії у званні полковника упродовж 2012-2014 років Лукасевич обіймав посаду посла Польщі в Афганістані.

Після повернення до Польщі займався науковою, публіцистичною й експертною діяльністю.

Він замінить Ярослава Гузи, який приїхав до Києва у листопаді минулого року і в якого Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти 22 квітня цього року. На посаді посла Польщі в Україні Ярослав Гузи наприкінці минулого року замінив Бартоша Ціхоцького, який обіймав її з лютого 2019 року.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3898337-v-ukraini-z-1-veresna-pracuvatime-novij-posol-polsi.html

Сообщение З 1 вересня в Україні  працюватиме новий посол Польщі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top