Укрпошта презентувала нову марку “Все буде Україна” у Запоріжжі”

У переддень 33-ї річниці проголошення Незалежності України в Запоріжжі урочисто погасили новий поштовий випуск від Укрпошти під назвою «Все буде UA!».

Автор випуску – відомий український художник Нікіта Тітов. Марка виконана у жовто-блакитних кольорах у вигляді мапи України. Вона символізує національну єдність та цілісність нашої країни. На фоні – весняні квіти. Переплітаючись, вони створюють фразу «Все буде». На зображенні можна розгледіти, як мати обіймає своє новонароджене дитя. За задумом автора, мати – це символ України, а дитя – майбутнє нашої держави.

– Новий поштовий блок присвячений 33-й річниці Незалежності. Для мене ця марка символізує єдність та віру в майбутнє. Ми обов’язково здобудемо перемогу і відбудуємо наші міста та села, – розповіла територіальна менеджерка управління маркованої та філателістичної продукції АТ «Укрпошта» Анна Яковенко.

В 1994 році вийшла перша марка із зображенням мапи України. Її присвятили третій річниці Незалежності України. Через 30 років, Укрпошта знов випустила марку із зображенням нашої країни – під гаслом «Все буде UA!».

Під час урочистого спецпогашення були присутні гендиректор «Запорізький завод феросплавів» Павло Кравченко та Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Ольга Стражева. У поштовому відділенні зібралися і запорізькі філателісти. Вони з нетерпінням очікували своєї черги, щоб проштампувати конверти та придбати нову марку до своїх колекцій.

– Філателістика – одна з інституцій, яка представляє Україну міжнародній спільноті. Укрпошта започаткувала гарну традицію. Її марки розходяться величезними тиражами та опиняються у різних частинах світу. Впевнений, що марка, присвячена 33-річчю нашої Незалежності, обов’язково сподобається колекціонерам як в Україні, так і за кордоном, – підсумував  заступник голови Запорізької ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Володимир Чередніченко.

Тираж марки – 800 тисяч примірників. Один аркуш з 8 марок коштує 120 гривень. Придбати випуск можна у поштових відділеннях або на сайті Укрпошти.

Сообщение Укрпошта презентувала нову марку “Все буде Україна” у Запоріжжі” появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top