Росіяни планують відправити в космос льотчика-зрадника з Запорізького регіону

Росіяни планують відправити на міжнародну космічну станцію (МКС) льотчика-зрадника із Запорізької області Олексія Зубрицького.

За інформацією окупантів, на МКС на кораблі «Союз МС-27» Зубрицький вирушить у березні 2025 року. Він летітиме у складі екіпажу, до якого ввійшли російський космонавт Сєргей Рижіков та астронавт NASA Джонатан Кім.

Олексій Зубрицький народився 22 серпня 1992 року у селі Володимирівське Запорізького району. У 2013 році він завершив навчання у Харківському університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба за спеціальністю «Військове управління, Управління діями підрозділів авіації» та спеціалізації «Літна експлуатація та бойове застосування літаків».

З 2013 року Зубрицький проходив службу на посаді льотчика авіаційної ланки військової частини у Севастополі (АР Крим).

Після захоплення Криму запорожець залишився на півострові та увійшов до особового складу збройних сил рф. Там служив на посаді льотчика авіаційної ланки військової частини 80159. Згодом українець перевівся для проходження військової служби у військову частину в рф — у місто Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю.

Дії Зубризького можуть підпадати під ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, тобто добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та  в збройних формуваннях держави-агресора. Санкція такої статті передбачає до 15 років  ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до п’ятнадцяти років, з конфіскацією майна або без такої.

Сообщение Росіяни планують відправити в космос льотчика-зрадника з Запорізького регіону появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top