У Запоріжжі показали місце будівництва ще однієї підземної школи (ФОТО)

На правому березі Запоріжжя триває будівництво ще однієї підземної школи. Навчальний заклад будується на базі колегіуму «Елінт».

Про це повідомляє Акцент з посиланням на Запорізьку ОВА.

Вже завершено підготовчі роботи, скоро заливатимуть бетон – основу фундаменту навчального закладу.

– Будівництво стартувало 2 тижні тому. Вже виконано важливі етапи: облаштували під’їзд до будівельного майданчика, перенесли опори освітлення, провели гідроізоляційні роботи. За кілька тижнів тут заливатимуть бетон, – зазначив очільник ЗОВА Іван Федоров.

За словами директорки колегіуму «Елінт» Олени Зайковської, наразі в закладі освіти нараховується майже тисяча вихованців. У дві зміни тут зможуть навчатися всі учні школи.

Кошторисна вартість проєкту – 112,7 млн грн. З них 77,8 млн грн буде виділено з державного бюджету і 34,9 млн грн – з обласного. Завершити роботи планують до кінця поточного року.

Наразі в Запорізькому регіоні розпочато будівництво шести «підземних» шкіл: двох – в Запорізькому районі, чотирьох – у самому місті. У вересні поточного року стартує будівництво ще однієї «підземної» школи в Запорізькому районі.

Нагадаємо, що раніше Акцент писав про те, що у Запоріжжі перші підземні школи відкриють до кінця жовтня.

Нещодавно на одному з об’єктів будівництва школи в центрі міста провели безперервну заливку бетону протягом 30-ти годин. Проєкт на 116 мільйонів гривень реалізується за рахунок державної субвенції й співфінансування з обласного та міського бюджетів. Навчальний простір буде розрахований на 1000 людей – школярів і освітян – у дві зміни. Навчатися в цій школі буде Січовий колегіум.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top