У МАГАТЕ відреагували на пошкодження лінії живлення Запорізької АЕС

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) заявили, що знеструмлення лінії електропередач Запорізької АЕС 22 серпня відбулось після воєнної активності у регіоні. Команда МАГАТЕ також повідомила про звуки вибухів поблизу ЗАЕС за останню добу.

У МАГАТЕ зробили заяву.

Місія МАГАТЕ повідомила представників ЗАЕС, що 22 серпня приблизно о 16:00 через коротке замикання було відключено резервну лінію електропередачі 330 кВ «Феросплавна-1». На ЗАЕС підтвердили, що український диспетчер перевів лінію на технічне обслуговування і її відновили 23 серпня о 15:30.

Представники окупованої ЗАЕС повідомили спостерігачам, що причини короткого замикання чи ймовірного пошкодження лінії нині невідомі. Проте МАГАТЕ зазначає, що знеструмлення лінії відбулось після повідомлень про воєнну активність у регіоні.

«Це надто часте явище, коли найбільша атомна електростанція в Європі знову змушена покладатися лише на одне зовнішнє джерело електроенергії для підтримки своїх основних функцій ядерної безпеки та безпеки, підкреслює вразливість цього великого об’єкта», — сказав генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Вчора, 23 серпня «Енергоатом» повідомив, що 22 серпня окупована Запорізька АЕС була на межі блекауту. Через російські обстріли сталося пошкодження зовнішньої повітряної лінії ПЛ-330кВ «Запорізька ТЕС — Феросплавна».

ЗАЕС була з’єднана з українською енергосистемою лише однією лінією. У випадку її пошкодження могла виникнути аварійна ситуація.

Вчора «Укренерго» відновило лінію живлення Запорізької АЕС.

Читайте також: Обстрілами пошкоджено лінію живлення Запорізької АЕС: станція на межі блекауту

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

Share this post

нет
scroll to top