ЄС надав Україні для розмінування “Віру”, “Любов” та інше обладнання

Європейський Союз передав Україні дві машини для розмінування GCS-200 та інше спеціалізоване обладнання для розмінування вартістю понад 1,8 млн євро. Про це повідомляється на порталі Східного партнерства.

Це чергова поставка в межах пакету підтримки ЄС на суму 25 млн євро для гуманітарного розмінування, оголошеного під час Саміту Україна-ЄС у лютому 2023 року. Цей пакет допомоги призначений для забезпечення нагальних потреб державних операторів протимінної діяльності України: від базового обладнання для команд розмінування до піротехнічних транспортних засобів і роботизованих систем розмінування.

«ЄС підтримує Україну у вирішенні викликів, пов’язаних із мінним забрудненням, у тому числі шляхом надання нагально необхідного обладнання. Наша спільна робота рятує життя, дає надію та сприяє кращому майбутньому України», – зазначив тимчасово повірений у справах Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло.

ДОВІДКОВО

Раніше цього року Державна спеціальна служба транспорту України отримала першу систему для розмінування DOK-ING MV-10, яку було названо «Надія». Дотримуючись традиції, дві нові системи буде названо «Віра» та «Любов».

Сообщение ЄС надав Україні для розмінування “Віру”, “Любов” та інше обладнання появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top