З російського полону повернули запорізького військовослужбовця

Під час масштабного обміну полоненими був визволений військовослужбовець із Запорізької області. Під час оьміну Україні вдалось повернути додому 115 захисників.

Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Україні вдалось повернути додому 115 захисників. Серед них один військовослужбовець із Запорізької області. Чекаємо вдома всіх українців, які наразі знаходяться у полоні ворога», — наголосив Іван Федоров.

Україна 24 серпня провела обмін військовополоненими з російською стороною за сприяння Об’єднаних Арабських Еміратів. Додому повернулися 115 українських військових.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зазначили, що всі 115 полонених є військовослужбовцями строкової служби.

«Усі врятовані під час 55-го обміну полоненими – це військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у ворожу неволю під час героїчної оборони рідної землі ще в перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році», — йдеться у дописі.

Зокрема, Україні вдалося визволити дев’ятьох незаконно засуджених оборонців, військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя, більшість з яких брали участь в обороні «Азовсталі». Усі врятовані цього разу – солдати, сержанти та матроси, додали в Штабі.

Також додому повертаються шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину.

Читайте також: Україна повернула з російського полону 115 захисників. ФОТО

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top