У Запоріжжі судитимуть заступника головного лікаря МСЕК за фальсифікацію документів для ухилення від мобілізації

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом зловживання впливом при виготовленні фейкових документів щодо інвалідності для чоловіків призовного віку.

Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури, передає 061

Розслідуванням встановлено, що заступник головного лікаря обласного МСЕК спільно зі своєю знайомою, колишньою медпрацівницею, налагодили схему виготовлення пакетів документів чоловікам призовного віку для встановлення фейкової інвалідності та подальшого ухилення від мобілізації. Ціна таких послуг для однієї особи коштувала 5 тисяч. дол. США.

Надалі вони залучили місцевого жителя на якого поклали обов’язки пошуку ухилянтів та безпосереднього отримання від них грошових винагород. Ще одним учасником злочинної схеми стала голова лікарсько-консультативної комісії однієї з лікарень міст, яка забезпечувала безперешкодне направлення «клієнтів» на МСЕК.

Під час слідства одного з підозрюваних також викрито на зберіганні наркотичного засобу «метадон», вартість якого за цінами чорного ринку становить близько 2 млн грн.

 Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі АРМА передали близько 31 млн гривень, вилучені у злочинної групи за надання фіктивної інвалідності

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top