З бюджету Запорізької міськради будуть компенсувати кошти на встановлення намогильних споруд для захисників

У Запоріжжі на останній сесії міської ради виділили додатково майже 6 мільйонів гривень для СКП «Запорізька ритуальна служба» для відшкодування вартості намогильної споруди для увіковічення пам’яті загиблих захисників та захисниць України.

Про це повідомляє 061.

У Запоріжжі діє порядок відшкодування витрат на поховання військовослужбовців Сил оборони та безпеки України, які загинули під час бойових дій у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Так, з бюджету 17100 гривень компенсують на поховання військових, що зареєстровані у Запоріжжі  та з серпня затвердили єдиний зразок намогильної споруди для увіковічення пам’яті захисників. На встановлення цієї споруди додатково компенсують 68 тисяч гривень (*до кінця року виділили кошти лише на 73 пам’ятники).

Намогильна споруда являє собою вироб з природного каменю Покостовського родовища, пам’ятник з гравіюванням у вигляді хреста з чорною портретною аркою. На пам’ятнику має бути гасло «Героям Слава» з золотого акрилу, тризуб та мапа України.

Право на отримання намогильної споруди мають родичі загиблих, які звернулись із письмовою заявою до СКП «Запорізька ритуальна служба» та надали необхідні документи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі створили новий департамент з питань ветеранської політики

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top