Поранили трьох рятувальників та знищили музей у Гуляйполі — які наслідки ворожих обстрілів Запорізької області

Поранили трьох рятувальників та знищили музей у Гуляйполі - які наслідки ворожих обстрілів Запорізької області

Троє рятувальників наразі знаходяться у лікарні

За добу окупанти завдали по території Запорізької області 335 разів. Під вогнем опинилися 12 населених пунктів. Серед постраждалих внаслідок російських ударів — троє рятувальників. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС Запорізької області.

Читайте також: Який стан дітей, що досі знаходяться у лікарні після ворожого обстрілу кафе у Малокатеринівці

Ворог здійснив обстріл Степногірську з РЗСВ, під вогонь потрапила пожежна частина. Поранення отримали троє рятувальників — двоє 1991 р.н. та один 1998 р.н. Їх направили до лікарні, діагнози встановлюються.

Поранили трьох рятувальників та знищили музей у Гуляйполі - які наслідки ворожих обстрілів Запорізької області

Як повідомляють у ДСНС, 6 пожеж виникло у Пологівському та Василівському районах через російські обстріли. У Гуляйполі згоріла історична будівля районний краєзнавчий музей. Загальна площа пожежі, яку приборкали рятувальники, складала 400 кв.м. Цей музей стояв неушкоджений ще з 1901 року.

Поранили трьох рятувальників та знищили музей у Гуляйполі - які наслідки ворожих обстрілів Запорізької області

В Оріхові горів житловий будинок загальною площею 40 кв.м, у Преображенці зайнялася господарча споруда площею 60 кв.м, а у селі Приморське — дах будинку та господарчої споруди на загальній площі 50 кв.м. Внаслідок обстрілу Степногірська горіли господарчі споруди на площі 200 кв.м. Усі пожежі надзвичайники ліквідували.

Всього за добу на ліквідацію пожеж залучали 13 одиниць техніки та 62 надзвичайники.

За добу надійшло 29 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Чотири авіаудари ворог здійснив по Лобковому, П’ятихатках та Новоандріївці. 185 БпЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку,  Малинівку та Полтавку.

Чотири рази ворог застосував РСЗВ по Степногірську, Новоандріївці, Роботиному та Малинівці. 142 артобстріли завдано по території Приморського, Степногірська, Гуляйполя,  Новоандріївки, Новоданилівки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки, Полтавки та Преображенки.

Раніше ми розповідали, що у селищі Малокатеринівка провели в останню путь хлопця, який загинув від удару по дитячому кафе.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top