У Запорізькій області аграрії зібрали понад 295 тисяч тонн зерна

Запорізькі аграрії завершили збір ранніх зернових та зернобобових. Попри несприятливі погодні умови вдалося зібрати понад 295 тисяч тонн зерна (торік цей показник склав 440 тисяч тонн). На черзі – олійні, прядильні та технічні культури.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької ОВА, передає 061.

Середня врожайність на гектар сільськогосподарського угіддя складає 23,9 центнера. Минулого року середня урожайність складала 32 центнери з одного гектара

У 2024 році ранні зернові та зернобобові культури висадили майже на 124 тисячах гектарів. У порівнянні з минулим роком посівні площі в регіоні збільшились на 40 тисяч гектарів.

«Через погоду цьогорічні жнива почались раніше. Попри несприятливі погодні умови аграріям вдалось виростити та зібрати 295 тисяч тонн збіжжя. Валовий збір пшениці в регіоні становить понад 258,5 тис. тонн. З них 140 тисяч тонн – продовольчого зерна. Тож підконтрольна Україні територія Запорізької області буде повністю забезпечена продовольчим зерном», – розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Валентина Крамаренко.

На сьогодні запорізькі аграрії завершили закладку силосу та заготівлю сіна для худоби. Завершується і збір овочів.

З 89 % засіяних картоплею площ вже зібрали понад 76 тисяч тонн корнеплодів. Триває збір овочево-баштанних культур. Незабаром фермери почнуть збирати соняшник, сою, льон та інші технічні культури.

У Запорізькій області нині приблизно 1,4 мільйона гектарів землі, що становить близько 80% сільськогосподарських угідь регіону, знаходяться під окупацією або в зоні активних бойових дій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області близько 80% ріллі знаходиться в окупації або в зоні бойових дій

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top