У Запорізькій області шахраї вигадали історію про травмовану дитину в ДТП, щоб ошукати військового

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя наклав арешт на банківські рахунки, які використовували зловмисники, що ошукали військового.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Пологівський відділ поліції розслідує справу про шахрайство, де потерпілим є військовослужбовець, який служить на Запорізькому напрямку.

Чоловік в соціальній мережі Instagram  отримав повідомлення з проханням матеріальної допомоги для лікування доньки, яку збив автомобіль на пішохідному переході, а водій зник з місця пригоди. Крім того, в повідомленні було зазначено, що дитина знаходиться в лікарні з численними переломами кінцівок та відкритою черепно-мозковою травмою. Для проведення операції потрібні гроші. В нижній частині повідомлення знаходився надпис на червоному фоні, де був зазначений номер картки, на яку необхідно перераховувати кошти. Із вказаним прізвищем та ім`ям отримувача у нього є знайома, яка проживає в його селі, в якої є донька, тому він подумав, що це саме вона прохає в нього грошові кошти.

 Чоловік перерахував грошові кошти в сумі 1000 грн на картковий рахунок, а пізніше йому знову надійшло повідомлення в «directi» соціальної мережі «Instagram», в якому користувачка подякувала, та знову попрохала скинути їй 7000 грн., через те, що їй дуже терміново потрібні ці гроші, та саме цієї суми не вистачає на лікування. Він скинув і після цього йому повторно надійшло повідомлення ще перерахувати кошти, але він відповів, що зараз сам знаходиться в госпіталі, тому більше допомогти з коштами не може. На цьому їх спілкування закінчилось

Через кілька днів він знову отримав повідомлення від своєї знайомої, яка сказала, що її акаунт в «Instagram», хтось зламав, та від її імені надсилав повідомлення з проханням допомоги, нібито на лікування доньки, яка потрапила в ДТП. Своєю чергою жінка запевнила, що особисто вона вказаних коштів не прохала, до вищезазначеного збору коштів не має жодного відношення, з її донькою все добре. На її особистий картковий рахунок ніякі кошти не надходили, та кому належить картка, вказана у повідомленні про матеріальну допомогу їй не відома.

Військовослужбовець звернувся за допомогою в поліцію. Слідчі відкрили кримінальне провадження про шахрайство. Вони з’ясували, що готівкові кошти з цієї картки не знімались, а значно більша сума була перерахована на рахунки в інших банках.  Правоохоронці звернулися до суду з проханням накласти арешт на банківські рахунки шахраїв, що дасть можливість в подальшому їх використати для відшкодування майнової шкоди військовому.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі викрили шахрая, який ошукав військових на 90 тисяч гривень

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top