П’ять років за «екстремізм» — у Бердянську окупанти затримали чоловіка

П'ять років за "екстремізм" - у Бердянську окупанти затримали чоловіка

Бердянця збираються судити за пост у соцмережі

У Бердянську окупанти затримали чоловіка та звинувачують його в екстремізмі. Про це повідомляє Локатор Медіа із посиланням на російське мвс.

Читайте також: Росіяни засудили до 20 років ув’язнення двох жителів окупованого Мелітополя – подробиці справи

Бердянця затримали співробітники окупаційних спецслужб. Його звинувачують у закликах до здійснення екстремістської діяльності.

За версією окупаційного слідства, у квітні 2024 року чоловік опублікував на своїй сторінці в соцмережі пост із фотографією пошкодженого армійського екіпірування. У пості також були погрози вчинити насильство щодо «групи осіб, об’єднаних за національною ознакою».

Таку публікацію нібито виявили співробітники «центра протидії екстремізму гу мвс росії по Запорізькій області». Окупаційні спецслужби не повідомляли про особу затриманого та де саме вони його заарештували. Однак, його змушують зізнатися у скоєному. Згідно зі звинуваченнями, чоловіку може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Раніше ми розповідали, що в Мелітополі та Бердянську людей затримують просто на вулиці.

«Мешканці Бердянська та Мелітополя днями були свідками викрадення чоловіків озброєними окупантами. Мелітопольця забрали коли він просто вийшов викинути сміття», — написав Іван Федоров.

Людей можуть незаконно утримувати місяцями й роками. Так місце перебування десятків людей з ТОТ, викрадених ще на початку окупації, невідоме. В полоні знаходяться люди абсолютно різного віку і роду занять. З початку 2024 року росіяни внесли в перелік «терористів і екстремістів» сім мешканців Запорізької області.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top