У Міненерго розповіли, чи готова Україна до зимових відключень

У Міністерстві енергетики є плани щодо відновлення та побудови додаткової генерації електроенергії. Саме тому Україна встигає підготуватися до зими.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Ключовий вплив на енергосистему завдають обстріли. У нас є плани щодо відновлення генерації та побудови додаткової, тож ми бачимо, як пройдемо цю зиму, і підготуватися встигнемо», — розповів Герман Галущенко.

Міністр зазначив, що російські обстріли продовжуватимуться. У зв’язку з цим спочатку необхідно відновити все, що можливо, та паралельно захистити ці об’єкти системами ППО, які Україна отримує від партнерів.

За словами посадовця, наступним кроком є розподілена енергія, адже вона складніша для атак ворога. Завдяки децентралізації є змога забезпечити електроживлення у певному регіоні, навіть якщо відбудеться поділ системи.

Окрім того, така генерація локальна, тож повинна забезпечити живлення критичної інфраструктури.

«Треба готуватися до складної зими. На жаль, вона дійсно буде складнішою, ніж попередня. Однак, ми повинні намагатись мати можливість автономного забезпечення. Ми ж зі свого боку зробимо все, аби це не знадобилось», — наголосив Галущенко.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top