10 років позбавлення волі отримав зрадник, який незаконно обійняв керівну посаду в окупованому Енергодарі

У Запоріжжі оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням колаборанта, який обіймав керівну посаду у незаконному, створеному окупаційним режимом, органі влади – «Управлении труда и социальной защиты населения города Энергодара».

Про це повідомив Ленінський районний суд Запоріжжя, додавши при цьому, що зрадник «своїми діями вчинив кримінальні правопорушення, які суд кваліфікував за ч.5 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність)».

Судовий розгляд здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого.

Судом встановлено, що у другій декаді червня 2022 року зрадник добровільно зайняв посаду начальника у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території міста Енергодар Василівського району Запорізької області. А, отримавши та виконуючи незаконно набуті владні повноваження та зібравши наявний колектив, повідомив про утворення нового відокремленого підрозділу незаконного органу влади, проголосивши себе керівником

Враховуючи ступінь тяжкості та конкретні обставини вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, суд призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі із конфіскацією усього, належного йому на праві власності майна.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту фактичного затримання.

Сообщение 10 років позбавлення волі отримав зрадник, який незаконно обійняв керівну посаду в окупованому Енергодарі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top