Удар по Краматорську: Reuters підтвердило загибель співробітника і поранення журналістів

Внаслідок російського удару по готелю у Краматорську Донецької області загинув член команди Reuters Раян Еванс. Крім того, поранення отримали двоє журналістів цього інформаційного агентства.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що 38-річний Еванс працював радником з питань безпеки в новинному агентстві та був членом команди Reuters, яка висвітлювала війну РФ проти України.
Він зупинився в суботу, 24 серпня, в краматорському готелі «Сапфір» у складі команди цього інформагентства з шести осіб, та загинув внаслідок влучання ракети в будівлю.
Двоє журналістів Reuters були госпіталізовані, поранення одного з них характеризуються як серйозні.
«Ми терміново шукаємо більше інформації про напад, у тому числі співпрацюючи з владою Краматорська, і ми підтримуємо наших колег та їхні сім’ї», — йдеться в заяві агентства Reuters.
Еванс був колишнім британським військовим і працював з Reuters з 2022 року, він консультував журналістів агентства щодо безпеки в усьому світі, зокрема в Україні, Ізраїлі та на Олімпіаді в Парижі.

Архівне фото радника Reuters з безпеки Райана Еванса від 8 лютого 2024 року (Ryan Evans Purchase Licensing Rights / Reuters)
В агентстві додали, що трьох інших їхніх членів команди, які перебували в готелі під час удару, було виявлено та доправлено у безпечне місце.
Удар по готелю в Краматорську
Нагадаємо, пізно ввечері 24 серпня російські окупанти завдали ракетного удару по місту Краматорськ, застосувавши «Іскандер». Влучання було у готель «Сапфір».
Як спочатку розповіли в Донецькій прокуратурі, внаслідок атаки було шість постраждалих: чотири журналісти іноземних медіа, та дві місцеві жінки, які під час російського обстрілу перебували у своїх оселях. Проте пізніше стало свідомо, що кількість постраждалих — 7 людей.
Також повідомлялося, що з-під завалів готелю «Сапфір» деблокували тіло громадянина Британії, який загинув через російській удар.
За інформацією Reuters, в момент атаки в готелі перебували шість журналістів їхнього агентства. Один зі співпрацівників вважався безвісти зниклим. У зв’язку з цим є припущення, що загиблою людиною може бути журналіст Reuters.
25 серпня президент Володимир Зеленський відреагував на російський удар по готелю в Краматорську.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top