Командування російської армії перекидає сили з України в Курську область, — ISW

Російські військові надалі перекидають сили з менш пріоритетних ділянок фронту в Україні на лінію фронту в Курській області.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що 24 серпня командири російської 810-ї морської піхотної бригади, 155-ї морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ), 11-ї повітряно-десантної (ПДВ) бригади, 56-го полку ПДВ (7-а дивізія ПДВ) і 51-го полку ПДВ (106-а дивізія ПДВ) доповіли російському диктатору Володимиру Путіну про бойові завдання на російських територіях, що межують з Україною (ймовірно, маючи на увазі Курську область).
Раніше того ж дня Путін зустрівся з начальником Генерального штабу Збройних сил РФ Валерієм Герасимовим і начальником Головного оперативного управління Генштабу, генерал-полковником Сергієм Рудським. Темою зустрічі було обговорення російської відповіді на українське «вторгнення» в Курську область.
У звіті зазначається, що ISW спостерігав за бойовими діями 810-ї морської піхотної бригади, 155-ї морської піхотної бригади та 11-ї бригади повітряно-десантної дивізії у Курській області. Були докази того, що російське військове командування нещодавно передислокувало підрозділи 56-го полку дивізії з району Роботине на заході Запорізької області до Курської області.
Інститут ще не бачив повідомлень про те, що підрозділи 51-го полку повітряно-десантної дивізії воюють у Курській області. Однак той факт, що командир 51-го полку ПДВ інформував Путіна разом з командирами інших підрозділів, які нещодавно передислокували свої частини до Курської області, дозволяє припустити, що підрозділи 51-го полку дивізії також, ймовірно, передислокувалися у цей район. Підрозділи 51-го полку ПДВ упродовж останніх місяців воювали на Сіверському напрямку разом з іншими підрозділами 106-ї дивізії ПДВ.
З огляду на ситуацію, в ISW припускають, що Росія також передислокувала підрозділи 810-ї та 155-ї морських піхотних бригад із лінії фронту на півночі Харківської області і, ймовірно, передислокувала підрозділи 11-ї бригади ВДВ із ширшого району Часів Яру.
«Військове командування РФ чинить опір оперативному тиску з метою передислокації сил з пріоритетної наступальної операції із захоплення Покровська в Донецькій області. Та, ймовірно, продовжить перекидати сили з менш пріоритетних наступальних операцій в інших частинах театру бойових дій для оборони в Курській області», — йдеться у звіті.

Ситуація на фронті в Курській області
З 6 серпня Збройні сили України проводять воєнну операцію в Курській області. Її завдання — відсунути ворожі війська від кордону Сумської області з РФ, створити там санітарну зону та відтягнути частину військ з фронту в Україні.
За останню добу українські військові просунулися на відстань від 1 до 3 кілометрів і взяли під контроль ще два населених пункти.
У відповідь, російська армія обстрілює артилерією та скидає керовані авіабомби на населені пункти Курської області.
За даними ЗМІ, США та Велика Британія передали ЗСУ супутникові знімки Курської області перед стартом наступальної операції.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top