26 серпня в Україні та світі – Міжнародний день собак

ДЕНЬ 915-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 915 RUSSIAN AGRESSION

26 серпня в Україні і світі святкують Міжнародний день собак. Ідея Міжнародного дня собаки належить американці Коллін Пейдж. Ця жінка є одним з провідних американських спеціалістів з поведінки тварин, автором книг, експертом сайту DogTime.com та журналу «OK!».

https://twizz.ru/wp-content/uploads/2019/03/avavvav.jpg

/twizz.ru/nyu-jorkskaya

До речі, вона заснувала не тільки День собаки, але й День кішки, День цуценят, День домашніх тварин, День пляжу  та інші свята, пов’язані з природою та живими істотами.

День собаки Коллін Пейдж заснувала в 2004 році.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2021/07/26-serpnia.jpg

Дата свята — 26 серпня — це пам’ятний для жінки день, коли в її родині з’явилася собака Шелті, взята з притулку. Тоді Коллін було всього 10 років, але саме завдяки Шелті вона знайшла своє покликання — вивчати характер і поведінку тварин та захищати їх від байдужості й жорстокості.

 Метою цього дня є привернення уваги до важливості собак у нашому житті та заохочення людей брати тварин з притулків.

https://www.volynnews.com/files/news/2022/08-25/345481/1621719754_18-oir_mobi-p-sobaki-raznikh-porod-vmeste-zhivotnie-kras-25.jpg

Собаки відіграють важливу роль у нашому житті, будучи вірними друзями, охоронцями, помічниками для людей з особливими потребами, а також допомагаючи правоохоронцям та рятувальникам.

Цей день нагадує нам про важливість турботи та любові до цих чудових тварин.

Коллін Пейдж закликає поважати й любити усіх собак, незалежно  від того, чистопородні вони чи звичайні дворові. При цьому жінка виступає проти купівлі цуценят у заводчиків, бо вважає, що вони експлуатують тварин задля прибутку. Тому Пейдж всім рекомендує брати цуценят та собак з притулків, і це цілком можливо навіть для тих, хто шукає собі компаньйона певної породи, адже серед безпритульних тварин зустрічається чимало породистих.

https://te.20minut.ua/img/cache/news_widescreen/news/0028/73/a15c032c36ef5925704edfc443b1514f4f39b75c.webp?hash=2022-08-26-08-01-07

Попри те, що День собаки починався як національне свято у США, він швидко набув статусу всесвітнього і відзначається в більшості країн. До популяризації Всесвітнього дня собаки із задоволенням долучаються відомі персони — Тейлор Свіфт, Мерайя Кері, Шерон Осборн та інші, а також благодійні й громадські організації та агенції новин.

Генетичні дослідження стверджують, що собаки походять безпосередньо від вовків, точніше, від неіснуючого нині виду цих тварин, який відділився від основної популяції. Час та місце одомашнювання собак залишаються предметом суперечок, однак поширеною є версія, що вперше це сталося в Європі в часовому проміжку  від 14 до 29 тисяч років тому. Про це свідчить археологічна знахідка  в одній з печер на півдні Франції — скам’янілі сліди маленької дитини та собаки, що 26 тисяч років тому йшли поруч.

Щоб ще більше вдосконалити швидкість, силу, витривалість, гострий нюх та слух собак, люди вивели численні породи, пристосовані до виконання різних функцій.

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/Ibik1yNViwN62cvHqyJcq1BeMtsECQ8zxs6-sHF0AWIWApuX3LRl3fXzkHQzO7h_Rup5U3-mGZLyg8lqg24d3GtzNZ6WDeWRgXhVX5hWTu57TfIbS8KvkJcJ60RradrltKaJMaIoT95xeP5g6C_9-i2qooE4FBnM

Попри те, що зараз собаки — це здебільшого компаньйони, їх також використовують у поліції, в рятувальних службах, в якості поводирів для людей з інвалідністю, а також в реабілітаційних центрах.

https://invak.info/wp-content/uploads/2022/08/062db188-a685-4400-8491-4c2f6e40eaa3.jpg

Собаки допомагають нам бути здоровими — їх навчають за запахом людини діагностувати деякі захворювання, наприклад, цукровий діабет. При цьому спеціально навчений пес може повідомляти господаря про те, що треба терміново прийняти ліки. Завдяки спілкуванню з собаками людям легше подолати посттравматичні та психіатричні розлади.

https://kr.informator.ua/wp-content/uploads/2023/07/137324.jpg

Доведено, що власники цих тварин мають здоровіше серце та нижчий артеріальний тиск.

Зрештою, собаки є істотами, у вірності яких ніколи не доводиться сумніватися — вони без роздумів ризикнуть власним життям для захисту своїх господарів. Крім того, собаки дарують нам безумовну любов,  інколи терпляче вислуховують наші скарги на життя, а інколи допомагають пережити тяжкі моменти. Тож не любити цих неймовірних тварин просто неможливо, а отже, й Міжнародний день собак теж не має залишитися поза нашою увагою.

 

Також 26 серпня Міжнародний день актора (International Actor’s Day) відзначають 26 серпня – це свято акторського мистецтва, день, присвячений вшануванню акторів у всьому світі. Це свято присвячене вшануванню акторів у всьому світі, незалежно від того, чи вони працюють у театрі, кіно, телебаченні або на цифрових платформах

https://www.dilovamova.com/images/wpi.images/events/205954d.jpg

Це одна з найдавніших творчих професій людства. Робота актора чи акторки вимагає професійної підготовки, смиренності, пристрасті та дисципліни, щоб майстерно інтерпретувати персонажів, яких вони грають.

26 серпня ми віддаємо данину поваги тим чоловікам і жінкам у кіно, на телебаченні та в театрі, які завдяки своєму таланту віддають себе світу виконавського мистецтва.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2022/08/Mizhnarodnyy-den-aktora-.jpg
Міжнародний день акторів і актрис відзначається на честь святого Хінеса (San Ginés). Римський актор III століття, який під час пародійної вистави хрещення настільки захопився своїм виступом, що оголосив себе справжнім християнином. Незважаючи на це, його катували і обезголовили, звинувативши в богохульстві.
Пізніше католицька церква назвала його святим покровителем театру, оскільки вважала, що “через вигадку він отримав доступ до істини”. Актори й акторки передають сутність персонажів, яких вони грають, із відданістю та пристрастю, створюючи простір для мистецтва та роздумів, здатний передати найглибші емоції.

Актори були невід’ємною частиною людської історії, розповідаючи історії про кохання, трагедії та все, що знаходиться між ними, надихаючи уяву мільйонів глядачів.

https://yummymovie.org/ua/wp-content/uploads/2020/11/stories-actors-hollywood.jpg

Міжнародний день актора – це не лише свято відомих акторів, але й визнання талантів, що тільки починають розвиватися. Це день заохочення тих, хто мріє про акторську кар’єру, нагадування їм про радість і задоволення, які приносить самовираження через цей вид мистецтва. Це також день, щоб підкреслити важливість підготовки та постійного навчання в акторській майстерності, а також стійкості, яка часто необхідна в цій професії.

Цей день також є нагадуванням про важливість підготовки та постійного навчання в акторській майстерності, а також стійкості, яка часто необхідна в цій професії. Це свято не лише для відомих акторів, але й для тих, хто тільки починає свій шлях у цій галузі.

 

Як назвати дитину, яка народилася 26 серпня

Іменини: Віктор, Дмитро, Георгій, Петро, Адріан, Наталія, Марія.

Талісманом людини, народженої 26 серпня є нефрит.

https://kamni-market.com/content/images/26/480x336l50nn0/nefrit_polirovannaya_galka_ekstra_kanada_1g-63739760884680.jpg

Досить популярний напівдорогоцінний камінь. В Китаї нефрит вважається національним надбанням. Здавна вірили, що цей камінь допомагає справитися з головним болем.

Цього дня народилися:

  • 1743 рік — французький вчений, один із засновників сучасної хімії Антуан Лоран Лавуазьє;
  • 1980 рік — американський кіноактор Маколей Калкін;
  • 1980 рік — американський кіноактор Кріс Пайн.

Пам’ятні дати і події 26 серпня

https://sh-history.ucoz.ua/Getmany/ivan_vigovskij.jpg

  • 1657 рік — у Чигирині Гетьманом України (до повноліття Юрія Хмельницького) обирають Івана Виговського;
  • 1071 рік — у битві поблизу Манцикерту турки-сельджуки на чолі з Алп-Арсланом громлять візантійську армію імператора Романа IV Діогена і беруть його в полон;
  • 1278 рік — відбувається битва під Дюрнкрутом, найбільша битва лицарських часів у Європі;
  • 1498 рік — Мікеланджело отримує замовлення на створення скульптурної групи для собору святого Петра в Римі;
  • 1728 рік — Вітус Беринг відкриває протоку між Азією й Америкою, що отримує назву Берингова протока;
  • 1789 рік — приймають Декларацію прав людини і громадянина Установчими зборами в Королівстві Франція;
  • 1791 рік — американець Джон Фітч отримує патент на пароплав, продемонстрований ще 4 роками раніше;
  • 1833 рік — членів експедиції Джона Росса виявляють на острові Баффін (арктична Канада) після трьох років проживання серед місцевих племен;
  • 1847 рік — проголошують Республіку Ліберія — першу незалежну державу в чорній Африці;
  • 1914 рік — засновують футбольний клуб Палмейрас;
  • 1918 рік — Волт Дісней підробляє свої документи, “збільшивши” собі вік, щоб піти на службу в Червоний Хрест;
  • 1918 рік — дипломатичні представники Української Держави й Османської імперії обмінюються грамотами з нагоди ратифікації Брестського мирного договору;
  • 1926 рік — в Королівстві Італія створюють футбольний клуб “Фіорентина”;
  • 1939 рік — в Римі відбувається ІІ Великий збір Українських націоналістів, що ухвалює політичну програму Організації українських націоналістів, головою ОУН переобрано А. Мельника;
  • 1991 рік — Президія Верховної Ради УРСР ухвалює рішення про тимчасове припинення діяльності Компартії України.

Джерела:

daytoday.ua/26-serpnia/

https://tsn.ua/other/yake-26-serpnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2645871.html

Сообщение 26 серпня в Україні та світі – Міжнародний день собак появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top