У Запоріжжі будуть відшкодовувати встановлення намогильних споруд для полеглих захисників

У Запоріжжі будуть відшкодовувати встановлення намогильних споруд для полеглих захисників

До кінця року вистачить компенсувати встановлення 73 пам’ятників

На засіданні міської ради прийняли рішення виділити додаткові 6 мільйонів гривень для відшкодування встановлення намогильних споруд для полеглих захисників. Про це передає 061.

Читайте також: У Запоріжжі відновили одну меморіальну дошку захисникові, яку пошкодив вандал – фото

Гроші виділили для СКП «Запорізька ритуальна служба». Саме через них можна буде отримати компенсацію на поховання військовослужбовців, які загинули у російсько-українській війні.

Як пишуть у 061, 17100 гривень можна буде компенсувати на поховання військових, що зареєстровані у Запоріжжі. Для того, щоб отримати компенсацію, родичі полеглих захисників мають звернутись із письмовою заявою до СКП «Запорізька ритуальна служба» та надати необхідний перелік документи. На встановлення цієї споруди додатково компенсують 68 тисяч гривень. Таким чином, до кінця поточного року виділених коштів вистачить на 73 пам’ятники.

Ми нагадуємо, що у серпні у Запоріжжі затвердили концепцію намогильної споруди для поховання українських захисників. Кожен такий пам’ятник буде з двох частин — тильної та виносної меморіальної таблички. Саме такі памʼятники планують встановлювати на військових кладовищах.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top