Ошукали військового через Instagram: на Запоріжжі шахраї виманили гроші для лікування вигаданої доньки

Зловмисники вигадали історію про доньку, яку збив автомобіль і звернулися по грошову допомогу до військового, який служить на Запорізькому напрямку.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень.

Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя наклав арешт на банківські рахунки аферистів. Справу потерпілого військовослужбовця, який служить на Запорізькому напрямку, розслідує Пологівський відділ поліції.

В соціальній мережі Instagram військовий отримав повідомлення з проханням про допомогу. Зловмисники розповіли, що їм потрібні гроші на лікування доньки, яку на пішохідному переході збила машина, а водій втік з місця події. Дитина начебто перебуває в лікарні з численними переломами. Шахраї додали номер кредитної картки, на яку слід переказати гроші. Військовий не залишився осторонь, бо подумав, що це його знайома, адже вказані ім’ я та прізвище співпадали.

Чоловік перерахував грошові кошти в сумі 1000 грн на картковий рахунок, а пізніше йому знову надійшло повідомлення в «direct» соціальної мережі «Instagram», в якому користувачка подякувала, та знову попрохала скинути їй 7000 грн., через те, що їй дуже терміново потрібні ці гроші, та саме цієї суми не вистачає на лікування. Він скинув і після цього йому повторно надійшло повідомлення ще перерахувати кошти, але він відповів, що зараз сам знаходиться в госпіталі, тому більше допомогти з коштами не може.

Пройшло кілька днів і знову прийшло повідомлення. На цей раз від знайомої захисника. Вона повідомила, що хтось зламав її акаунт в соцмережі та від її імені розсилав прохання про допомогу. З донькою все в порядку, ніякого збору на лікування жінка не робила, а вказана банківська картка не її.

Військовослужбовець повідомив про інцидент в поліцію, яка порушила кримінальну справу за фактом шахрайства. З’ясувалося, що гроші з картки не знімалися. Натомість більша сума була переведена на інші банківські рахунки.

Слідчі органи звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на рахунки зловмисників.

Розслідування триває, надалі військовий отримає відшкодування.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top