Зрадниця з Бердянська отримала вирок

Погрожувала вчителям, сдавала дітей з батьками ФСБ. Лариса Чертіщева, яка очолила при росіянах ЗОШ №2, отримала вирок.

Вчителька початкових класів з ЗОШ №5 однією з перших серед бердянських педагогів пішла на співпрацю з окупантами.

Колишні колеги по роботі Чертищевої заявляють, що та постійно висловлювала проросійські настрої, підтримувала анексію Криму та чекала, коли рф «звільнить» решту українських територій.

Після окупації Бердянська вона добровільно пішла на взаємодію з росіянами і погодилась очолити ЗОШ№2. Одночасно «директорка» схиляла до зради колектив закладу. Вчителям, які відмовилися від пропозиції, навіть заборонила зайти до школи, щоб забрати особисті речі.

Слідчі наголошують, що Чертищева особисто перевіряла телефони учнів. Вона намагалася зʼясувати, чи не відвідують діти паралельно із закладом окупантів і українські онлайн-школи. Відомі випадки, коли за її інформацією з такими школярами разом з їх батьками проводили бесіди представники російських спецслужб і погрожували позбавленням батьківських прав.

З огляду на зібрані докази Жовтневий суд Запоріжжя заочно засудив Чертіщеву до 3 (трьох) років позбавлення волі із забороною посідати посади, повʼязані з освітнім процесом, строком на 10 років. Вирок — заочний. Посіпака поки на волі — покарання автоматично почне діяти після затримання зрадниці…

****

Нагадаємо, СБУ ретельно відслідковує на Запоріжжі усіх клевретів російських нацистів

 

 

 

.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

.

 

Share this post

нет
scroll to top