Кулеба закликав союзників захистити небо України та дозволити удари на великі відстані по РФ

Партнери України можуть прийняти два конкретних рішення, щоб допомогти їй швидше покласти край російському терору. Жодне з них не буде ескалацією, а допоможе стримати Росію.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу МЗС Дмитра Кулебу в Х.

Кулеба зазначив, що внаслідок атаки Росією15 регіонів України є загиблі та жертви. Також він повідомив про удари по критично важливих об’єктах цивільної інфраструктури та енергетичній системі.
«Росія продовжує вести боягузливу війну проти цивільного населення, що є воєнним злочином. Російські атаки не мають жодного виправдання. Вони мають бути рішуче засуджені та зустрінуті відчутними діями з боку міжнародного співтовариства.», — наголосив Кулеба.
Два конкретні рішення від партнерів
На його думку, існує два конкретних рішення, які українські партнери можуть прийняти, щоб допомогти нашій державі швидше покласти край російському терору:

підтвердити право України на нанесення ударів на великі відстані по всіх легітимних військових цілях на території Росі;

згода на використання можливостей протиповітряної оборони партнерів для збиття ракет і безпілотників, що наближаються до їхнього повітряного простору.
«Жодне з цих рішень не є ескалацією. Навпаки, вони стримуватимуть Росію, допоможуть зменшити терор і кількість російських атак, а також пов’язані з ними жертви. Дійте зараз, а не потім. Допоможіть нам врятувати життя», — зауважив Кулеба.

Масштабний обстріл України Росією
Варто зауважити, що сьогодні Росія вчергове масштабно атакує Україну з повітря. Під час повітряної атаки, окрім БПЛА з різних напрямків були десятки запусків ракет «Кинджал».
Ще вночі стало відомо про зліт десяти бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС й виведення ворожих кораблів з «Калібрами» у Чорне море.
Після влучань ракет у низці областей України почалися перебої зі світлом. Також відомо, що у деяких регіонах країни почались відключення води на тлі проблемі з електропостачанням.
Також через масовану атаку у столичному метро ввели обмеження руху. Так, дві із трьох гілок «підземки» курсують зі змінами у маршруті.
Усі подробиці масованого обстрілу — за посиланням.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top