«Історія Героя України» – ГУР анонсувало фільм про бердянця Валерія Чибінєєва

Документальний фільм “Каракурт”, який розповідає історію Героя України з Запорізького краю, підполковника ГУР МО України Валерія Чибінєєва, доступний для перегляду на YouTube.

Роботу про бойовий і життєвий шлях Героя України створено у межах проекту “Видатні розвідники”.

Телепремʼєра документального фільму відбулась на День Незалежності, 24 серпня 2024 року, на 24 каналі.

Спогадами про Валерія Чибінєєва поділились його побратими та близькі люди. Серед них — дружина Катерина, офіцер ГУР МО України, Герой України з позивним Філософ.

“Валєра був снайпером. […] “У цьому бою він був озброєний гвинтівкою Barrett 50 калібру. Він розмістився прямо на даху зупинки, зайняв вогневу позицію. Упродовж бою зміг відстріляти близько 100 бронебійних боєприпасів. Усі російські БМД, які були зупинені на блокпосту в Гостомелі, мали пробоїни саме від снайперської гвинтівки Валєри”, ― розповів Філософ про останній бій Каракурта.

“Він був людиною сильною і вольовою, але водночас чутливою і доброю. У фільмі це розкривається”, — сказала дружина Героя України Катерина.

Валерій Чибінєєв народився у Бердянську. Його разом з братом виховали у місцевому інтернаті. Далі Валерій навчався у Запорізькому військовому ліцеї “Захисник” та Львівській академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Захищав Україну з початку війни у 2014 році.

Одного разу Каракурт під час операції поблизу українсько-російського кордону виявив засідку з шістьох ворожих диверсантів і сам взяв їх в полон.

“Він якраз вийшов з тилу на них. Чи фантазія в нього спрацювала, чи я не знаю, як він так зробив: він один, а їх шестеро. І він почав команди віддавати, ніби з ним ще хтось є, але насправді він сам був. Коротше кажучи, він їм наказав скласти всю зброю — і вони послухались його”, — розповів побратим Валерія Чибінєєва з позивним Іванич, з яким вони разом захищали Україну в лавах 79 ОДШБр.

Про героїчні вчинки Валерія Чибінєєва та важливі епізоди з його життя дивіться у документальному фільмі

 

Share this post

нет
scroll to top