У Запоріжжі 21-річний бойовий медик збирає кошти на операцію задля подальшого протезування

У Запоріжжі 21-річний ветеран війни та бойовий медик одного з підрозділів 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил Юрій Сапіро збирає кошти на операцію задля подальшого протезування: у листопаді минулого року він дістав уламкові поранення внаслідок чого пережив клінічну смерть та ампутацію ноги.

Детальніше про історію десантника  дізнавались кореспонденти телеканалу Суспільне Запоріжжя.

Торік у травні 21-річний студент добровольцем доєднався до лав Збройних сил, аби захистити свою родину – матір, молодших брата і сестру. Юрій пів року воював на Харківському та Донецькому напрямках у складі медроти 95-ї десантно-штурмової бригади.

«Заходимо на позиції, якщо є окоп, то в ньому сидимо і ведемо цілодобовий контроль за позиціями російських військових. Не спимо по 4 – 5 днів. Найбільше я був на позиціях 11 днів», – розповів Юрій.

У листопаді 2023 року боєць дістав поранень під час виконання бойового завдання: пережив клінічну смерть та ампутацію правої ноги. Було багато опрерацій.

Деякий час перебував на реабілітації у Львові, проте згодом повернувся у Запоріжжя.

Нині ветеран пересувається на колісному кріслі та потребує невідкладної операції на лівій нозі аби мати можливість ступати на вцілілу ногу без болю й розпочати протезування ампутованої ноги. Втім, грошей на операцію у родини немає.

«Збираю кошти на операцію на нозі для того, щоб кістки правильно почали зростатися, щоб мені видали протез і я вже ходив, бо набридло їздити на цьому кріслі колісному. Приблизно 70 тисяч гривень потрібно на операцію», – розповів Юрій.

Після протезування та реабілітації, попри поранення, Юрій планує повернутися на фронт аби стати оператором БПЛА й надалі боронити країну від російської окупаційної армії.

*

Аби допомогти зібрати гроші на операцію, матір військового відкрила збір. Долучитись можна за посиланням на особистій сторінці.

Фото: suspilne.media/zaporizhzhia

Сообщение У Запоріжжі 21-річний бойовий медик збирає кошти на операцію задля подальшого протезування появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top