Литва продовжила тимчасовий захист для біженців з України ще на рік – до березня 2026 року

Уряд Литви продовжив посвідки на тимчасове проживання в Литві жителям України, які втекли від війни, повідомляє LRT.

“До цього цей захист було встановлено до березня 2025 року. Уряд продовжив термін дії тимчасового захисту до 4 березня 2026 року. Це означає, що можна буде видавати посвідки на тимчасове проживання, які будуть дійсними до зазначеної дати”, – йдеться в повідомленні.

За даними Департаменту міграції, щодня реєструють 30-40 нових заявок на отримання дозволу на тимчасове проживання в Литві. Наразі понад 44,3 тис. осіб мають дійсний дозвіл на проживання в Литві на основі тимчасового захисту.

За словами міністерки внутрішніх справ Агне Білотайте, подовження терміну дасть змогу українцям зменшити адміністративне навантаження, оскільки вони матимуть посвідку на проживання, дійсну на триваліший період часу.

Продовжити зазначений термін запропоновано на підставі відповідного рішення Європейського Союзу (ЄС), ухваленого в червні цього року.

Тимчасовий захисний механізм на рівні ЄС було активовано 4 березня 2022 року, незабаром після того, як російські війська вторглися в Україну.

 

interfax.com.ua/news/general/1009771.html

 

Сообщение Литва продовжила тимчасовий захист для біженців з України ще на рік – до березня 2026 року появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top