На Запоріжжі створено 427 Пунктів незламності, 49 з них працюють цілодобово

У Запорізькій області створено 427 Пунктів незламності, 49 з них працюють цілодобово, забезпечуючи мешканців предметами першої потреби в умовах складної енергетичної ситуації. 

Згідно з уточненням Запорізької обласної державної адміністрації,

пункти незламності оснащені альтернативними джерелами енергії та забезпечені запасами питної води, харчових продуктів і медикаментів. Вони також мають спальні місця та кімнати для відпочинку.

Один із таких пунктів розташований у Вознесенівському районі Запоріжжя. Він може одночасно вмістити до 12 осіб і пропонує все необхідне: ліжка для відпочинку, мікрохвильову піч для розігріву їжі, запаси води й продуктів харчування, а також засоби гігієни.

Ще один осередок безпеки в Олександрівському районі Запоріжжя розрахований на 16 осіб. Він має бензиновий генератор, електричні конвектори для обігріву в зимовий період, доступ до інтернету, зарядні пристрої для гаджетів та ін.

Нагадуємо: пункти незламності не є аналогом укриттів. Перш за все вони призначені для нетривалого перебування під час перебоїв з електропостачанням. У разі надзвичайної ситуації протягом двох годин в регіоні додатково буде розгорнуто 334 такі пункти.

Для отримання інформації про найближчий Пункт незламності звертайтеся за телефонами:

0 800 503 508 (Запорізький обласний контактний центр);

15-80 (Запорізький міський контакт-центр);

102 (Національна поліція Запорізької області).

*

Фото: zoda.gov.ua

Сообщение На Запоріжжі створено 427 Пунктів незламності, 49 з них працюють цілодобово появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top