В Австралії, де зараз зима, зафіксували рекордно високу зимову температуру

У понеділок в Австралії було зафіксовано рекордно високу зимову температуру: ртутний стовпчик термометра сягнув 41,6 градуса за Цельсієм у частині віддаленого північно-західного узбережжя країни.

Про це повідомляє RTE, передає Укрінформ.

https://img.rasset.ie/0020d760-800.jpg

www.rte.ie/news/world/2024/0826/1466724-australia/

Представник Бюро метеорології повідомив, що це «найспекотніша температура серпня для будь-якого місця в Австралії» і «новий загальноавстралійський рекорд максимальної температури для будь-якого зимового місяця».

В бюро повідомили, що установа зафіксувала спекотні показники на військовому полігоні в Ямпі-Саунд, які побили попередній рекорд на 0,4 градуса за Цельсієм, коли у серпні 2020 року в сусідньому Вест-Робак ртутний стовпчик сягнув 41,2 градуса за Цельсієм.

Хоча рекорд є «попередньо підтвердженим», вчені все ще мають переконатися, що він не був результатом якоїсь місцевої аномалії або несправності приладів, перш ніж його офіційно внесуть до книги рекордів.

https://kp.ua/img/article/6959/52_news_big-v1724732656.webp

Зима в Австралії триває з початку червня до кінця серпня.

Кліматологи вже спрогнозували, що 2024 рік стане найспекотнішим роком для Землі за всю історію спостережень.

Лише за останні кілька тижнів рекордні температури були зафіксовані в Середземному морі, на норвезькому арктичному архіпелазі Шпіцберген і в столиці України Києві.

Як повідомляв Укрінформ, з січня по липень глобальна температура була на 0,7 градуса за Цельсієм вищою за середній показник 1991-2020 років, згідно з даними Служби зміни клімату Європейського Союзу Copernicus.

В останні десятиліття, зі збільшенням викидів вуглекислого газу, спричинених діяльністю людини, температурні рекорди були зафіксовані по всьому світу.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3899030-v-avstralii-zafiksuvali-rekordno-visoku-zimovu-temperaturu.html

Сообщение В Австралії, де зараз зима, зафіксували рекордно високу зимову температуру появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top