У Запоріжжі викрито чоловіка, який за мзду сприяв переправленню ухилянтів через держкордон

Злочинний бізнес організував 38-річний запоріжанин. Він підшукував призовників, які хотіли уникнути мобілізації та за оплату в сумі 7600 доларів обіцяв домовитись із представниками ВЛК щодо оформлення їм «білого квитка». Правоохоронці затримали фігуранта під час отримання частини обумовленої оплати та повідомили йому про підозру.

Правоохоронці встановили, що 38-річний житель Запоріжжя за грошову винагороду пропонував громадянам України призовного віку незаконно перетнути державний кордон України. Він обіцяв «клієнтам» вплинути на рішення службових осіб військово-лікарської комісії ТЦК щодо виготовлення висновків про непридатність до проходження військової служби за станом здоров’я.

Правопорушник серед знайомих підшукував військовозобов’язаних, які хотіли ухилитися від мобілізації, та за гроші обіцяв домовитись про встановлення фіктивної інвалідності і зняття з військового обліку, що дасть їм можливість без перешкод виїхати за межі країни. Вартість таких послуг становила 7600 доларів.

Правоохоронці затримали ділка на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України – одразу після отримання ним частини обумовленої суми в розмірі 3000 доларів. Цього ж дня за адресою фігуранта поліцейські та працівники УСБУ провели обшуки. Під час заходів вилучили мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, гроші, документи та чорнові записи.

Слідчі вже повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Наразі тривають слідчі дії для встановлення повного кола осіб, причетних до організації протизаконної схеми, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Share this post

нет
scroll to top