В Україні пропонують запровадити принцип «воюй або працюй»: деталі

Кабінет Міністрів України запропонував зміни до Податкового кодексу, які передбачають впровадження принципу «воюй або працюй».
Про це заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію форуму «Україна 2024. Незалежність».

Він наголосив на необхідності зібрати додаткові кошти для захисту країни, оскільки потреби в оборонному фінансуванні зростають.
«У нас критична потреба зібрати додаткові гроші на наш захист. Це сотні мільярдів гривень. У парламент подано зміни до бюджету більше ніж на 500 млрд гривень цього року», — зазначив прем’єр-міністр.
За його словами, додаткові кошти потрібні для виплати заробітної плати військовим, закупівлі обладнання та фінансування українського оборонного комплексу.
Для збору додаткових коштів держава планує реалізувати кілька основних кроків:
збільшення внутрішніх запозичень;
підвищення ставки податку на прибуток для банків;
розширення бази й підвищення ставки військового збору.
Шмигаль також підкреслив, що принцип «воюй або працюй» включає введення заходів, які допоможуть вивести ринок праці з тіні, забезпечуючи додаткові ресурси для зміцнення економічної стійкості країни.

Раніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук анонсував початок бюджетного процесу, який обіцяє бути складним і вимагатиме прийняття важких рішень.
Крім того, Україні необхідно знайти 500 мільярдів гривень для фінансування оборонних потреб у 2024 році. У зв’язку з цим Кабмін вирішив збільшити податкові надходження до державного бюджету на 138,7 мільярда гривень за рахунок підвищення ставок деяких податків.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top