Окупанти на Мелітопольщині відкрили ще одну організацію для мілітаризації молоді

У тимчасово окупованому селі Новобогданівка Мелітопольського району загарбники відкрили відділення «Молодая гвардія єдіной росії». Це чергова організація, створена для мілітаризації місцевої молоді на ТОТ.

На відкритті псевдоустанови окупанти провели відкрите голосування та обрали голову відділення. Нею стала Валерія Саломасова, яка пішла по «стопам матері» Наталі Саломасової. Остання, після захоплення росіянами територій Запорізької області, пішла на співпрацю із представниками окупаційної влади. Вона обійняла посаду вчителя фізкультури у захопленій Новобогданівській школі №49.

У відкритті місцевого мілітаристського відділення узяв участь «прєдсєдатєль Мєлітопольского окружного совєта депутатов от «єдіной росії» Пьотр Жигайлов та керівниця регіонального відділення «Молодая гвардія єдіной росії» Юлія Клименко.

Пьотр Жигайлов — народився у Казахстані, проте проживав у росії. Після захоплення росіянами територій України, він гастролює та намагаються реалізувати свої амбіції в окупованих регіонах. Спочатку він вирушив в Крим. Там окупант обіймав посаду начальника транспортного відділу у фейковій організації «Благоустройство города Сєвастополь», згодом — керівну посаду у «Сєвастопольскій Автодор». Поім окупант працював на захопленій росіянами частині Луганської області, а далі вирушив у Запорізьку область. У квітні 2023 року він став заступником голови фейкової «ВГА Мєлітопольского района Запорожской області», а в вересні того ж року Жигайлова обрали «прєдсєдатєлєм Мєлитопольского окружного совєта депутатов».

Юлія Клименко, окрім того, що очолює регіональне відділення «молода гвардія» є засновницею фейкової організації  «Юг молодой». Їй нещодавно СБУ оголосила підозру у колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії. Відповідно до інкримінованих статей, Клименко загрожує до 12 років позбавлення волі.

Редакція «Локатор-Медіа» бере участь у програмi «Голоси України» (Voices of Ukraine), яка реалізується в рамках ініціативи Ганни Арендт (Hannah-Arendt-Initiative) фондом Європейський центр свободи преси та медіа і фінансується Федеральним офісом Міністерства закордонних справ Німеччини (German Federal Foreign Office), що ніяк не впливають на контент і не несуть за нього відповідальність.

Сообщение Окупанти на Мелітопольщині відкрили ще одну організацію для мілітаризації молоді появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top