НБУ вводить тимчасовий ліміт на суму переказів з картки на картку – подробиці

Національний банк України з 1 жовтня на півроку встановлює ліміт переказів із картки на картку для фізичних осіб.

Тимчасовий ліміт на суму переказів з «карти на карту» запобігатиме використанню платіжної інфраструктури в протиправних цілях та не вплине на діяльність волонтерів

https://bank.gov.ua/admin_uploads/article/1280X720_%D0%A02%D0%A0_2024-08-27.jpg.webp?v=7

Про це повідомляє пресслужба регулятора  (bank.gov.ua/ua/news/all/timchasoviy-limit-na-sumu-perekaziv-z-karti-na-kartu-zapobigatime-vikoristannyu-platijnoyi-infrastrukturi-v-protipravnih-tsilyah-ta-ne-vpline-na-diyalnist-volonteriv —13:26)

З 1 жовтня 2024 року Національний банк України тимчасово на пів року встановлює ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб “з карти на карту” (також відомі як P2P, C2С).

Ліміт діє лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

Ліміт не застосовується до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження.

А також у разі переказу коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Операції за реквізитами IBAN не обмежуються.

За даними НБУ, 98% банківських клієнтів здійснюють щомісяця перекази, які не перевищують вказану суму, отже, встановлені обмеження в жодному разі не вплинуть на їхню фінансову активність.

___________________________________________________________________

Ліміт встановлено на суму 150 тисяч гривень на місяць. Він діятиме лише на вихідні перекази по всіх рахунках клієнта, відкритих в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

При цьому ліміт не торкнеться рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, а також осіб, щомісячні доходи яких із підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження.

Ліміт не застосовується у разі переказу коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Операції за реквізитами IBAN не обмежуються.

У НБУ зазначили, що 98% банківських клієнтів здійснюють щомісяця перекази, які не перевищують 150 тисяч гривень, а тому обмеження не вплинуть на їхню фінансову активність.

https://www.slovoidilo.ua/2024/08/27/novyna/finansy/nbu-vvodyt-tymchasovyj-limit-sumu-perekaziv-kartky-kartku-podrobyczi

Сообщение НБУ вводить тимчасовий ліміт на суму переказів з картки на картку – подробиці появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top