Кишкові інфекції: чи є в Запоріжжі сплеск хвороби. ВІДЕО

Минулого тижня у Запорізькій області виявили 65 випадків гострих кишкових інфекцій. Проте сплеску захворювання спеціалісти не відмічають. Як себе захистити?

Про це повідомляє завідувачка відділу імунопрофілактики, регіональна координаторка з вакцинації в Запорізькій області Марина Колерова в ефірі телеканалу МТМ.

Вона зазначає, що в цьому році кількість нових випадків кишкових захворювань зменшилася, порівняно з попередніми роками.

“Влітку ми маємо сплеск цих захворювань. Якщо з початку року загалом на гострі кишкові інфекції захворіло трохи більше, ніж тисяча осіб, то тільки влітку це вже половина — 560 випадків”, – розповідає Марина Колерова.

За її словами, це звична ситуація, яка щоліта проявляється знову через високі температури повітря, які негативно впливають на стан зберігання продуктів.

Заразитися кишковою інфекцією влітку легко, якщо не дотримуватися елементарних правил.

“По-перше, не потрібно вживати в їжу продукти, в яких ви не впевнені в їх якості, це можуть бути будь-які продукти зі стихійних ринків. Їх треба вживати обережно. Якщо це молочні продукти, вони мають попередньо пройти термічну обробку. Якщо це будь-які м’ясні продукти, їх вживати взагалі не рекомендується, особливо у вигляді фаршу, наприклад, чебуреки. Тому що вони дуже швидко псуються, й ними можна інфікуватися. Також не варто використовувати м’ясні продукти, навіть домашні, якщо вони продаються на стихійних ринках”, – розповідає завідувачка відділу імунопрофілактики.

Гострі кишкові інфекції (ГКІ) – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань влітку. Вони можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Кишкові інфекції передаються через вживання зараженої їжі чи води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки та предмети побуту. Збудники кишкових інфекцій найчастіше зустрічаються у сирій їжі тваринного походження, немитих фруктах та овочах.

Читайте також: Запорізькі олімпійці отримали почесні ордени

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top