Штраф до 25 тисяч і конфіскація: як каратимуть запоріжців за порушення правил мобілізації

Загальна мобілізація в Україні триває вже понад два роки, і це означає, що кожен чоловік у віці від 18 до 60 років повинен мати при собі військові документи. Забули їх вдома? Це може коштувати вам значно більше, ніж просто час на пояснення ситуації.

Згідно з чинним законодавством, якщо ви не зможете надати військово-обліковий документ на вимогу представників Територіальних центрів комплектування, поліцейських або прикордонників, то вам доведеться заплатити чималий штраф. Сума штрафу за таке порушення становить від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Штраф можуть призначити не лише за відсутність військового квитка під час перевірки.

Перелік порушень, за які можуть призначити адміністративне стягнення:

  • Неявка до ТЦК за повісткою.
  • Ухиляння від постановки на військовий облік.
  • Відмова проходити медичну комісію.
  • Несвоєчасне оновлення військово-облікових даних.

Рішення про накладення штрафу приймає керівник Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, і це не все. Якщо ви не сплатите штраф, це може призвести до ще серйозніших наслідків.

Не сплатили штраф? Тоді виконавча служба має право конфіскувати ваше майно, включаючи транспортний засіб. Сума боргу разом зі штрафом за несплату може досягати 160 тисяч гривень. Автомобіль можуть виставити на аукціон, а кошти, виручені з його продажу, підуть на погашення боргу.

Запоріжцям радять: завжди майте при собі військово-облікові документи, щоб уникнути неприємних ситуацій і фінансових втрат.

Читайте також: У ЗСУ спростували фейк РФ про застосування хімічної зброї на Курщині

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top