Нацбанк встановив ліміт на перекази «з карти на карту» — що треба знати запоріжцям

Нацбанк встановив ліміт на перекази «з карти на карту» - що треба знати запоріжцям

Що потрібно знати запоріжцям про обмеження переказів

Національний банк України з 1 жовтня 2024 року тимчасово запроваджує ліміт у 150 тисяч гривень на місяць для переказів фізичних осіб «з карти на карту» (P2P). Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

Читайте також: Шахраї ошукують запоріжців за відомою схемою — як вберегтися

Зазначається, що це зробили строком на пів року задля боротьби зі злочинними переказами через картки підставних фізичних осіб.

«З 1 жовтня 2024 року Національний банк України тимчасово на пів року встановлює ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб «з карти на карту» (також відомі як P2P, C2С)», — йдеться в повідомленні.

Ліміт стосуватиметься лише вихідних переказів за всіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб. У Нацбанку зауважили, що обмеження не застосовуватиметься до рахунків волонтерів, які відповідають визначеним критеріям, та осіб з підтвердженими щомісячними доходами, що перевищують встановлений ліміт.

За даними регулятора, запроваджені обмеження не вплинуть на фінансову активність 98% банківських клієнтів, оскільки їхні щомісячні перекази не перевищують вказану суму.

За оцінками Нацбанку, через такі рахунки може проходити близько 200 млрд грн на рік.

НБУ також планує ряд додаткових заходів для боротьби з використанням ринку платіжних послуг у протиправних цілях, включаючи законодавчі зміни, створення реєстру скомпрометованих карток та посилення вимог до банків щодо виявлення нетипової поведінки клієнтів.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі відкрили центр протидії шахрайствам.  Найбільш масового поширення в Україні набули злочини, пов’язані з онлайн-аферами. Купівля товарів через інтернет, фішингові посилання, «друг просить у борг», виманювання даних банківських карток, фейкові грошові виплати – цей перелік не є вичерпним, адже злодії щодня вдаються до нових схем.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top