У Молдові президенти країн Балтії підписали декларацію на підтримку її вступу до ЄС

У Кишиневі лідери Латвії, Литви й Естонії на урочистостях до Дня незалежності Республіки Молдова підтвердили підтримку прагненню цієї країни до ЄС та підписали відповідну декларацію.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу президента Латвії.

Зазначається, що під час робочого візиту  була передбачена зустріч із президенткою Молдови Маєю Санду, але вона не відбулася через її хворобу на COVID-19.

Натомість президент Латвії Едгарс Рінкевичс, його литовський колега Гітанас Науседа та очільник Естонії Алар Каріс зустрілися з молдовським прем’єр-міністром Доріном Речаном. На зустрічі була підтверджена підтримка Молдови на шляху до Європейського Союзу, а також обговорені питання, пов’язані з регіональною безпекою та агресією росії проти України.

Президенти Латвії, Литви та Естонії підписали спільну декларацію про підтримку вступу Молдови до ЄС.

«Двадцять років тому країни Балтії стали членами Європейського Союзу. Це був поворотний момент нашої історії. Ми пережили трансформацію у всіх сферах життя. Членство в ЄС зміцнило верховенство права та демократію в наших країнах, підвищило безпеку та збагатило життя наших громадян. Воно принесло нашим країнам економічне зростання та розвиток, модернізацію інфраструктури, соціальне та культурне процвітання», – йдеться у декларації.

Лідери країн Балтії також узяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника Штефану Великому та відвідали святковий концерт на честь Дня незалежності Республіки Молдова.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3899572-prezidenti-krain-baltii-pidpisali-v-moldovi-deklaraciu-na-pidtrimku-ii-vstupu-do-es.html

Сообщение У Молдові президенти країн Балтії підписали декларацію на підтримку її вступу до ЄС появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top