Що буде з виплатами ВПО з 1 вересня для українців?

З 1 вересня виплати для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні будуть продовжені ще на пів року. Це рішення було ухвалено на державному рівні та стосується всіх отримувачів допомоги, як тих, кому виплати були продовжені автоматично, так і тих, хто подав заявки на продовження.

Що буде з виплатами ВПО з 1 вересня?

Віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук підтвердила, що виплати для 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб будуть збережені. Також вона повідомила, що уряд звернувся до Міністерства соціальної політики з проханням розширити коло отримувачів допомоги.

Верещук підкреслила, що ВПО, чиї діти навчатимуться онлайн з нового навчального року, не втратять права на виплати, якщо вони отримують їх відповідно до законодавства.

Спростування чуток про позбавлення виплат

Міністр також спростувала чутки про те, що деякі представники місцевої влади погрожують позбавити виплат ВПО, якщо їхні діти не будуть навчатися офлайн. «Це неправда, і ніхто не має права позбавити виплат через формат навчання дітей,» — заявила вона.

Розмір виплат для ВПО в Україні

Наразі допомога для ВПО в Україні становить 3000 гривень для осіб з інвалідністю та дітей, і 2000 гривень для інших категорій. Виплати здійснюються двічі на місяць — 15-го та 28-го числа.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top