У Запоріжжі на честь полеглих на війні героїв перейменували більше 25 вулиць

У місті триває процес перейменування та присвоєння назв вулицям на честь Героїв війни з рф

Це питання обговорили на засіданні Консультативної ради жінок загиблих Героїв за участі секретаря міськради Регіни Харченко та фахівців з питання перейменування вулиць.

Як повідомила заступниця начальника відділу планування та забудови міста департаменту архітектури та містобудування міськради Марія Коваль, іменами полеглих Героїв на сьогодні вже названо понад 25 вулиць міста.

Ще 9 вулиць носять назви окремих підрозділів Збройних Сил України та Сил Оборони.

Окрім цього, в Запоріжжі з’явилися три парки та сквери, названі на честь українських захисників.

Зокрема, на честь загиблих героїв – офіцера-розвідника Івана Лєщенкова та майора поліції Максима Здоревського перейменували вулиці в Дніпровському та Шевченківському районах.

Вулиця Добролюбова тепер називається на честь Івана Лєщенкова а замість Курської – тепер вулиця Максима Здоревського.

Крім того, парк Ювілейний назвали на честь Героїв Нацгвардії.

Зараз процес перейменування та присвоєння назв вулицям на честь сучасних Героїв триває.

Начальниця відділу внутрішньої політики та організаційної роботи управління внутрішньої політики, преси та інформації міської ради Тетяна Михєєва нагадала, що для перейменування вулиці на честь загиблого героя, необхідно звернутися з поданням.

Його можуть подати члени родини загиблого, батьки, дружина чи чоловік, діти, а також громадські чи волонтерські об’єднання, військові частини.

Усі пропозиції щодо перейменування вулиць збираються й формуються у реєстр та обговорюються на робочій групі за участі фахівців різних галузей, а також проходять громадські обговорення.

На сьогодні робоча група з питань міської топоніміки продовжує працювати та приймати звернення.

Всього у Запоріжжі в рамках процесів декомунізації (2015-2016 роки) та дерусифікації й деколонізації (по 2024 рік) з 1 418 територіальних об’єктів (вулиць, проспектів, провулків, майдани тощо) вже перейменовано 459.

Сообщение У Запоріжжі на честь полеглих на війні героїв перейменували більше 25 вулиць появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top