Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.В Україні завершилася програма обміну ламп розжарювання на LEDВійськовому, який захищав Роботине на Запорізькому напрямку, посмертно присвоєно звання…На території запорізького колегіуму з’явиться пам’ятна композиція, присвячена полеглим захисникам…Суд заочно засудив «отамана» з Мелітополя за матеріалами СБУУ Запоріжжі призначили директорку Департаменту охорони здоров’яСталева підтримка: Метінвест скерував на допомогу українцям 7,5 млрд гривеньВозз’єдналися зі своїми родинами в Запоріжжі: з ТОТ України повернули…У Запоріжжі заочно засудили за колабораціонізм так званого отамана «Мелітопольської…З окупованих територій до Запоріжжя вдалося вивезти двох маломобільних жінокУнікальний випадок: українські військові збили шахеди з автоматів на Запорізькому…

Справжній екоцид — окупанти досі не розчистили Молочний лиман біля Кирилівки

Справжній екоцид - окупанти досі не розчистили Молочний лиман біля Кирилівки

Через забруднення може початися мор пеленгаса, нерестилище якого знаходиться у Молочному лимані

Окупанти влаштували екоцид у протоці Молочного лиману. Місяць тому з’явилася інформація, що протока до Молочного лиману забилася мулом і піском. Проте, за весь цей час, окупанти не змогли привести ділянку до належного стану. Про це повідомляється у Центрі журналістських розслідувань.

Читайте також: Зневоднені понад десять озер — що відбувається з водоймами на острові Хортиця (фото)

Справжній екоцид - окупанти досі не розчистили Молочний лиман біля Кирилівки

Окупанти оголосили про початок робіт з очищення каналу 27 липня. Станом на 25 серпня, канал все ще залишається заблокованим. Прогрес у його розчищенні дуже незначний.

Справжній екоцид - окупанти досі не розчистили Молочний лиман біля Кирилівки

Раніше, пропагандисти повідомляли, що якщо промоїну не розчистити за місяць може початися мор риби. Молочний лиман є головним місцем нерестилища пеленгаса, вид якого вдалося відновити лише у 2021 році.

Справжній екоцид - окупанти досі не розчистили Молочний лиман біля Кирилівки

Саме через недбале ставлення окупантів відбулося замулення каналу, який з’єднує Молочний лиман та Азовське море. До того ж у Центрі журналістських розслідувань повідомляли, що російська армія облаштувала на берегах лиману свої військові полігони.

Ми повідомляли, що цю промоїну використовують як «джерело» нескінченних доходів — окупанти навмисно доводять її до такого стану, аби отримувати від керівництва гроші на ліквідацію екокатастрофи.

Раніше ми розповідали, що через зниження рівня води в Дніпрі та Каховському водосховищі в межах Запорізької області деякі види риб можуть зникнути, або ж їхня популяція суттєво зменшиться.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top