Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.В Україні завершилася програма обміну ламп розжарювання на LEDВійськовому, який захищав Роботине на Запорізькому напрямку, посмертно присвоєно звання…На території запорізького колегіуму з’явиться пам’ятна композиція, присвячена полеглим захисникам…Суд заочно засудив «отамана» з Мелітополя за матеріалами СБУУ Запоріжжі призначили директорку Департаменту охорони здоров’яСталева підтримка: Метінвест скерував на допомогу українцям 7,5 млрд гривеньВозз’єдналися зі своїми родинами в Запоріжжі: з ТОТ України повернули…У Запоріжжі заочно засудили за колабораціонізм так званого отамана «Мелітопольської…З окупованих територій до Запоріжжя вдалося вивезти двох маломобільних жінокУнікальний випадок: українські військові збили шахеди з автоматів на Запорізькому…

Онлайн-виданню «Відбудова Запоріжжя» – один рік. Вітаємо!

У Запорізькому центрі журналістської солідарності відбулася зустріч з журналістами онлайн-видання «Відбудова Запоріжжя». Про історію створення, напрямки діяльності та перспективні плани цього ресурсу розповіли його очільник Максим Савченко, випускова редакторка Чобліна та стажерка, студентка коледжу ЗНУ Еліна Михайлова.

У якості медіа «Відбудова Запоріжжя» існує з 1 вересня 2023 року. Передісторія його створення така.

Повномасштабне вторгнення випускник ЗНУ, журналіст Максим Савченко зустрів у рідному селі на Мелітопольщині, звідки евакуювався у травні того ж року. «Два з гаком місяці – був час подумати над майбутнім і чим займатися», – розповів Максим Савченко. – Ті медитації призвели до впевненості у тому, що наша Перемога неминуча, і відбудова стане фундаментальним явищем на багато років».

У Запоріжжі пан Максим знайшов друзів з громадської організації «Стратегічна візія». Хлопці і дівчата кристалізували ідею про створення онлайн-видання, яке закумулює усе про відбудову Запоріжжя – інфраструктурну, бізнесову і ментальну. Й рік тому почали предметну роботу, орієнтуючись на:

  • економічно активних мешканців та мешканок Запорізького регіону,
  • представників органів місцевого самоврядування,
  • власників і топ-менеджерів запорізьких бізнесів, у тому числі тих, що задіяні у процесі відновлення.

Згодом до цих цільових авдиторій долучилися внутрішньо-переміщені особи.

На різних етапах команду підтримали Інститут масової інформації та Media Development Foundation.

Команда створила сайт «Відбудова Запоріжжя», який за рік набрав кілька тисяч десятків читачів, має сторінки у соцмережах Facebook, Instagram, месенджері Telegram. Над створенням і розповсюдженням медіа-продукції «Відбудова Запоріжжя» працюють п’ять журналістів, інколи залучаються фрілансери та студенти. Загалом на місяць на сайті публікується більше 100 новин і грунтовних матеріалів середнього та великого обсягу.

За словами Максима Савченка, в планах команди – диверсифікація продукції та амбітна мета увійти до ТОП-10 видань Запорізького регіону.

Вітаємо колег з першою річницею і бажаємо подальших успіхів, енергії та натхнення.

Команда “Відбудови Запоріжжя” з відповідальною секретаркою Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України Валентиною Манжурою (друга справа)

Сообщение Онлайн-виданню «Відбудова Запоріжжя» – один рік. Вітаємо! появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top