Які послуги служби зайнятості найпопулярніші серед підприємців

Пропонуємо переглянути добірку послуг Державної служби зайнятості, найпопулярніших серед роботодавців в умовах воєнного стану.

1. Оперативний добір претендентів на замовлення роботодавця

Здійснюється у форматі «Роботодавець – рекрутер – шукач роботи», де центральною ланкою виступають фахівці служби зайнятості, які з-поміж шукачів роботи підбирають для роботодавців саме тих претендентів, чиї освіта, навички, досвід та особисті якості максимально відповідають заявленим вимогам вакантної посади.

 Протягом 2024 року цією послугою скористалися як потужні запорізькі підприємства, роботодавці, так  і  фізичні особи — підприємці. З початку року 320 ФОП-івців зверталися до центру зайнятості за допомогою у підборі персоналу.  

2. Професійне навчання на замовлення роботодавця 

Роботодавець має можливість подати до центру зайнятості замовлення на здійснення навчання безробітних за професіями, потрібними саме для його підприємства. Вимоги роботодавця будуть враховані  при створенні робочого навчального плану, а також він може бути залученим до оцінювання результатів отриманих знань та навичок претендентів на працевлаштування. 

Навчання може здійснюватися як у навчальних закладах різних форм власності, підприємствах, установах та у фізичних осіб-підприємців, так і в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. 

З початку 2024 року на замовлення роботодавців проходять навчання 128 зареєстрованих безробітних. 

3. Програми сприяння зайнятості та фінансової підтримки підприємців

З метою створення нових, а також збереження вже діючих робочих місць, роботодавці користуються активними програмами сприяння зайнятості. 

Одна з них — компенсація роботодавцю фактичних витрат у розмірі єдиного внеску за кожну працевлаштовану  особу за направленням служби зайнятості на нове робоче місце. Завдяки цій програмі у 2024 році на нове робоче місце працевлаштовані 45 безробітних з наданням компенсації ЄВ суб’єктам малого підприємництва, відповідно до постанови КМУ від 18.04.2023 №338, з-поміж них 38 працевлаштовані до фізичних осіб підприємців. 

4. Можливість розміщення вакансій

Вакансії, які розміщуються в персональному кабінеті роботодавця, автоматично з’являються на офіційному  сайті служби зайнятості, Єдиному порталі вакансій та телеграм-каналі “Робота зараз: Державна служба зайнятості ”, а фахівці центрів зайнятості одразу починають підбір підходящих кандидатів. 

Зареєструвати особистий кабінет можна прямо зараз.

 5. Компенсація витрат роботодавцям на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Розмір компенсації – 8000 грн. за кожну працевлаштовану особу не більше 3-х місяців (за працевлаштованих осіб з інвалідністю — не більше 6 місяців).

У 2024 році завдяки програмі надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб кількість працевлаштованих осіб, щодо яких прийнято рішення про надання компенсації, склала 582 особи, у тому числі 204 особи працевлаштували фізичні особи –підприємці.

«Бути підприємцем – особлива праця. Напередодні Дня підприємця вітаємо з професійним святом, бажаємо сприятливих умов для розвитку та процвітання справи. Запрошуємо запорізьких підприємців скористатися послугами Служби зайнятості. Завітайте до регіонального офісу «Зроблено в Україні», де ви можете отримати консультаційну підтримку та супровід щодо регіональних і державних програм підтримки бізнесу, а також програм та проєктів служби зайнятості», – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко.

Офіс «Зроблено в Україні» працює з понеділка по п’ятницю за адресою: 

м. Запоріжжя, вул. Рекордна, 16б, т. 0800 600 368. 

Чекаємо на ВАС! Ми завжди готові допомогти!

Share this post

нет
scroll to top