В Україні завершилася програма обміну ламп розжарювання на LED

Понад 8 млн українців обміняли 40 млн старих ламп розжарювання на сучасні світлодіодні лампи у відділеннях Укрпошти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

“В Україні завершилася масштабна програма обміну ламп розжарювання на енергоощадні під назвою «Несемо світло разом!». До програми, ініційованої наприкінці 2022 року Президентом України Володимиром Зеленським та підтриманої президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, долучились понад 8 млн українців”, ідеться у повідомленні.

Найактивнішими регіонами стали Київська область, де було замінено 4,2 млн ламп, Львівська – 3,2 млн, Дніпропетровська – 3,1 млн та Харківська – 2,3 млн.

“Завдяки тому, що наші громадяни обміняли 40 млн жарівок (ламп розжарювання – ред.) на більш енергоефективні, країна зекономила близько 2 ГВт енергетичної потужності – це дорівнює потужності двох атомних блоків”, – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Заступниця міністра економіки Надія Бігун висловила вдячність всім країнам ЄС за цей прояв солідарності з Україною.

“Ця підтримка для нас дуже важлива. Вона свідчить про те, Україна – це частина великої європейської родини. Разом ми зможемо подолати найскладніші виклики”, – підсумувала Бігун.

Як повідомлялося, 40 млн LED-ламп були надані Україні Європейським Союзом в межах програми, фінансованої ЄС, для підтримки української енергетики.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3899770-v-ukraini-zaversilasa-programa-obminu-lamp-rozzaruvanna-na-led.html

Сообщение В Україні завершилася програма обміну ламп розжарювання на LED появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top