Виконував брудну роботу окупантів: засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

До 14 років позбавлення волі, заочно, засуджено мешканця АР Крим, який ще у 2014 році перейшов на бік окупантів.

Про це повідомили у СБУ.

Як зазначається, що колишній український військовий, який був звільнений з військової служби, маючи проросійські погляди, з початком анексії українського півострова пішов на співпрацю з окупантами. Чоловік приймав активну участь у захопленні адміністративних будівель у Сімферополі. За що навіть був нагороджений окупаційною владою орденом «мужества» та медаллю «за освобождение Крыма и Севастополя».

З часом він виїхав на Донбас, де також приймав участь у масових заворушеннях та спротиву законній українській владі. Надалі брав участь у бойових діях проти сил АТО у складі проросійських незаконних збройних формувань.

Після окупації Мелітополя він прибув у місто та почав прислуговувати місцевій окупаційній владі. За це його призначили так званим отаманом «Мелітопольської козачої дружини». Приступивши до виконання «своїх обов’язків, він набрав однодумців, разом з якими і виконував усю брудну роботу, яку доручали окупанти.

«Це воєнізоване формування здійснювало патрулювання міста, з метою виявлення проукраїнські налаштованих мешканців. Пріоритетом у їх діяльності було встановлення учасників підпільного руху «Жовта стрічка». Також задокументовані факти залучення озброєних учасників угруповання до охорони незаконних блокпостів в Мелітопольському районі. Там вони, серед іншого, зупиняли громадський транспорт і автомобілі місцевих жителів та здійснювали протиправні обшуки», — йдеться в повідомленні.

У липні 2022 року зрадник пішов на підвищення та був призначений головою так званої «Смирновської військово-цивільної адміністрації». На новій «посаді» він виконує усі вказівки окупаційної влади задля підвищення іміджу країни – агресора.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 4 ст. 260 (участь у складі не передбачених законами України воєнізованих формувань) Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top