Чому Україна атакує нафтобази на півдні Росії: пояснення експертів

Українські захисники сконцентрувалися на ударах по нафтобазах, що знаходяться на півдні Росії, з кількох причин. Зокрема, це заважає просуванню окупантів у Донецькій області.
Про це в коментарі РБК-Україна заявили керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко та військовий експерт, колишній спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Мусієнко зазначив, що удари по нафтобазах на півдні Росії — одна з причин, чому ворогові не вдалося вийти на адміністративні кордони Донецької області.
Він наголосив, що такі атаки українських захисників дуже чутливі для окупантів. Зокрема, росіяни стали частіше використовувати автомобілі, мотоцикли та гольф-кари замість важкої техніки.
Але, за його словами, перебіг бойових дій на сході залежить не лише від наявності у росіян нафтопродуктів.
У свою чергу Селезньов вважає, що метою ударів по нафтобазах на півдні РФ може бути сковування 90-тисячного угруповання «Дніпро» у Херсонській та Запорізькій областях. Там ворог напоготові, але просування немає.
«Щось заважає атакувати наші рубежі та укріпрайони. Не виключаю, що пов’язано це з дефіцитом палива, тому що ми б’ємо по паливно-енергетичній інфраструктурі російського півдня. Ворог відчуває дефіцит, насамперед для танків, бойових броньованих машин та автотранспорту”, — розповів він.
Експерт припустив, що вже зараз росіяни відчувають гостру нестачу палива.

Що передувало
Нагадаємо, Україна вже неодноразово завдавала ударів по російських нафтобазах. Один з найпотужніших ударів стався нещодавно по нафтобазі в Покровську Ростовської області.
Після атаки там почалася сильна пожежа. Рятувальники не могли впоратися з нею понад дев’ять діб.
При цьому сьогодні, 28 серпня, джерела РБК-Україна у спецслужбах повідомили, що Головне управління розвідки разом із Силами спецоперацій завдали удару по нафтобазі «Атлас» у Ростовській області.
Більш детально про вплив таких атак на війну — у матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top