Бійцю, який воював на Запорізькому напрямку, посмертно присвоєно звання Героя України

Молодший лейтенант і командир взводу розвідки спеціального призначення Андрій Сядристий захищав країну від початку повномасштабного вторгнення рф.

У 2023 році він загинув у бою, а 23 серпня 2024 року йому посмертно було присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Про це повідомляє бригада «Спартан».

З липня 2023 року разом із побратимами він виконував бойові завдання на Запорізькому напрямку.
У районі населеного пункту Роботине брав участь у відбитті атак російських окупантів, особисто знищував ворожу техніку та живу силу противника, врятував не одне життя побратимів.

28 жовтня 2023 року російські війська вчергове здійснили спробу штурму опорного пункту. Андрій Сядристий віддав наказ «До бою!». У тому боєзіткненні офіцер знищив БМП противника та ліквідував дев’ятьох ворожих військовослужбовців.

Крім цього, надав допомогу та евакуював двох побратимів, які дістали поранень.

Коли повертався з евакуації до поля бою, його машину було уражено з ворожого протитанкового ракетного комплексу.

На жаль, офіцер отримав поранення, несумісні з життям.

Йому було 32 роки…

Звання було присвоєне «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові», йдеться у тексті президентського указу.

Сообщение Бійцю, який воював на Запорізькому напрямку, посмертно присвоєно звання Героя України появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top