В Запоріжжяобленерго пояснили, чому одночасно вимикають кілька черг та коли ситуація з електропостачанням стабілізується

Через масовану атаку, яка сталася у понеділок, країна була змушена повернутись до стабілізаційних відключень електроенергії. Обмеження, які були встановленні, одразу були жорсткими — одночасно вимикались по чотири черги.

Крім того, додатково запроваджувались аварійні відключення для промислових споживачів.

Про це під час брифінгу сказала речниця Запоріжжяобленерго Зореслава Цупренко.

«Вимикати і вмикати одночасну велику кількість споживачів — складний процес з технологічної точки зору. Тому мають місце затримки із дотриманням графіків. Передусім, це повʼязано з технологічними причинами. Обладнання виходить з ладу через часті вмикання і вимикання», — говорить речниця Запоріжжяобленерго.

Фахівці кажуть, що ситуація з енергопостачанням складна по всій країні, адже енергосистема обʼєднана. « Те, що в якійсь області не було «прильотів» не означає, що там буде легко і просто. Підприємства генерації обʼєднані в єдиний, так би мовити, котел, куди вони постачають електроенергію. В понеділок, в результаті масованої атаки, були суттєві пошкодження для мереж передач», — говорять в обленерго.

На питання, коли ситуація стабілізується в погодинні відключення будуть скасовані, в обленерго відповідають:

«Можливо, тиждень-два. Є сподівання, що ситуація покращиться найближчим часом. Наразі вже трошки мʼякіше стали обмеження. Ми очікуємо на стабілізацію ситуації найближчим часом».

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top