На Запоріжжі запровадять програму «Національний кешбек»: що потрібно знати

Кабінет міністрів України ухвалив умови програми «Національний кешбек». Згідно з рішенням Уряду, при купівлі українських товарів впродовж вересня – грудня 2024 року громадяни зможуть отримати компенсацію – 10% вартості товарів. Максимальна сума кешбеку – 3 тис. грн на місяць.

До селекторної наради доєдналися заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина, керівники департаментів ЗОДА та  запорізькі товаровиробники. Вони змогли поспілкуватися з представниками  Міністерства економіки та отримати роз’яснення. Більшість питань стосувалися взаємодії у ланцюжку «виробник – продавець», а також маркування товарів.

– Вкрай важливо спонукати громадян підтримувати вітчизняні товари. Це – і  робочі місця для українців, і поповнення бюджету, і додаткові кошти для підтримки сектору безпеки та оборони. Сьогодні нам разом із представниками бізнесу Уряд представив в рамках кампанії «Зроблено в Україні» ще один інструмент для такої промоції українських виробників – «Національний кешбек». Сподіваюся, до цієї урядової ініціативи долучиться  якомога більше запорізьких виробників та суб’єктів рітейлу, – зазначила Оксана Матвіїшина.

Виробники і продавці товарів зможуть доєднатись до програми через портал Дія. Участь у програмі вже підтвердили основні торговельні мережі і виробники споживчих товарів.

«Національний кешбек» для покупців стартує з 2 вересня. Він надаватиметься у разі купівлі та оплати платіжною карткою товарів українського виробництва, крім підакцизних. Отримані у якості кешбеку кошти можна буде витратити на послуги – комуналку чи медичні послуги, спорт, кіно та інші. Це суттєва підтримка для малого бізнесу. Також можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

«Національний кешбек» також сприятиме детінізації торгівлі. Адже він нараховуватиметься тільки на покупки, які сплачуються безготівково та відображаються у фіскальних чеках продавців. Це сприятиме підвищенню прозорості фінансових операцій та підтримуватиме легальний бізнес.

.

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

.

Share this post

нет
scroll to top